International sygeforsikring

Dato: 14. oktober 2003
 International sygeforsikring

International sygeforsikring

At opholde sig i udlandet i kortere eller længere tid kan være enstor omvæltning. Inden afrejse er der tusindvis af spørgsmål,der presser sig på, om arbejdsforhold, familieforhold, fritidsforhold ogmeget andet. Centralt i disse forhold står man selv, og man kan til tidermiste overblikket og glemme enkelte af selv de vigtigste områder.

Et af disse områder kan være sygeforsikring. Har man undersøgt forholdene i det land, man skal til, overvejet en privat sygeforsikring, sat sig ind i betingelserne for de forsikringer man overvejer at tegne osv.? Glemmer man at undersøge disse områder og tager til udlandet, kan man, hvis uheldet er ude, komme i en meget ubehagelig situation.

Eksemplerne er desværre utallige, her skal blot nævnes et enkelt. En ung mand brækker det ene ben under et ophold i USA. Da han ikke er dækket ind under det offentlige system i USA, og ikke har tegnet en forsikring, står han selv og skal dække omkostningerne, der i dette tilfælde løber op i 100.000 kr. Disse penge er den unge mand nødt til at låne i banken og står således med en relativ stor gældspost. Havde han tegnet en sygeforsikring, havde han været ude over disse problemer.

Læs mere om dækning og hvordan man sikrer sig i de øvrige afsnit om dette emne under denne sektion.