Aktuelle initiativer om unge og sex

Dato: Revideret 13. marts 2016 - første publicering 14. oktober 2003
Aktuelle initiativer om unge og sex

Information og initiativer om unge og sex.

Nogle gange kan det være godt med et frisk pust udefra i seksualundervisningen, og det kan man få via Sexekspressen. Den er bemandet med medicinstuderende, der har uddannet sig specielt til formålet, og interessen på skolerne er stor. Foreløbig er der kun guider i København og Odense, men flere er under uddannelse.

Sexekspressen's "guider" tager altid af sted to og to, mand og kvinde, og deres målgruppe er folkeskolens 7. til 10. klasser. Guiderne medbringer en række overheads om bl.a. pubertet, anatomi, kønssygdomme, abort og graviditet, samt naturligvis diverse brochurer, præventionsmidler, bind og tamponer. De viser også tegnefilmen "Sex - en brugsanvisning for unge".

Sexekspressen kan kontaktes her:
Tlf: 3532 6411
E-mail: sexekspressen@mdb.ku.dk
www.sexekspressen.dk

Foreningen Sex og Samfund er en privat, almennyttig forening (NGO) uden politisk eller religiøs tilknytning.

Sex & Samfund


Skindergade 28 1. sal
1159 København K
Tlf: 33 93 10 10
Fax: 33 93 10 09
E-mail: danish-fpa@sexogsamfund.dk
www.sexogsamfund.dk

Sex er sundt, lyder mottoet fra Lysthuset, hvor drenge og piger kan få rådgivning af en voksen, købe kondomer og blive klogere på sex og prævention. De unge udvikler ideerne og stedet sammen med voksne fra Århus Amt, som har oprettet stedet centralt i Århus. Lysthuset vil uddanne unge frivillige, der er trænet i at snakke om sex, man kan blive testet for kønssygdomme, og man kan blive henvist til læger og klinikker, hvis det er nødvendigt.

Lysthuset får også en voksen-del, nemlig en efteruddannelsesmulighed for pædagoger og sundhedspersonale, der ønsker at arbejde med seksualitet. Samtidig er det meningen, at huset kan bruges i en tværfaglig udvikling af nye metoder i formidlingen af sundhedsoplysning. Lysthuset besøges af skoler og institutioner fra ind- og udland.


Lysthuset


Vestergade 5B
8000 Århus C
Tlf:7027 5005
www.lysthus.dk

Center for Sex & Sundhed

Center for Sex & Sundhed er en selvstændig organisation støttet af Sundhedsministeriet, Odense kommune, Sundhedsstyrelsen og andre fonde og offentlige foretagender.

Center for Sex & Sundheds formål er at ændre risikoadfærd til sikker adfærd uden at fordømme og løfte pegefingre. Center for Sex & Sundhed underviser hvert år 5000 elever i seksualitet i forbindelse med projekt ung-til-yngre samt 10.000 elever via SikkerSexKaravanen.

Herudover holder vi kurser og foredrag for forældre og lærer, udvikler oplysningsmateriale, driver støttecenter for hiv-smittede, har anonym rådgivning og underviser indvandrer i seksualitet, abort og prævention. Desuden drives en specialbutik med salg af kondomer.

Center for Sex & Sundhed
HIV · rusmidler · risikoadfærd
Jernbanegade 16
5000 Odense C
Tel. 63 14 28 14/11
Mobil: 25 24 80 10
Email:sb@sexogsundhed.dk
www.sexogsundhed.dk

Udarbejdet af sexolog Gerd Winther, læge og seksualitetsforsker Christian Graugaard og kommunikationskonsulent  Jesper Madsen.