Er jeg pervers?

Dato: Revideret 25. juli 2017 - første publicering 14. oktober 2003
Er jeg pervers?

Alle mennesker har nogle mere eller mindre "kinky" fantasier, og man kan sagtens have de mest vanvittige ting inden i hovedet, mens man onanerer - uden at have lyst til at udleve dem med andre end sig selv.

Sexfantasier for sig selv og med andre

Nogle gange ved man selv godt, at det kun er fantasier - selv om man tænder på at fantasere om voldtægt, ville man jo ikke ønske, at det skete i virkeligheden.

Andre fantasier kan man godt leve ud, hvis man møder nogen, der tænder på det samme.

Nogle kan for eksempel lide at binde hinanden til sengen, nogle kan li'at få smæk i den bare, og andre synes det er allerbedst, hvis fyren har dametøj på, eller at begge er i lak og læder.

Der er mange fantasifulde variationer - men så længe det ikke er noget, der skader én selv eller andre, er der ikke noget galt i det.


Er det perverst at blive tiltrukket af sit eget køn?

De fleste af os bliver på et eller andet tidspunkt seksuelt tiltrukket af én af vores eget køn. Alt andet ville da også være mærkeligt, da det jo er ca. halvdelen af de mennesker, man møder!

Men nogle bliver helt forskrækket og spørger sig selv, om de nu er blevet bøsser eller lesbiske?

Svaret er, at bøsse og lesbisk er noget, man bliver, når man selv vælger at kalde sig det. En dreng kan sagtens være til fyre uden at være bøsse, og en pige kan sagtens være til piger uden at være lesbisk.

Man kan også være til begge dele - vi behøver ikke at putte os selv eller hinanden ind i én bestemt kasse for at have styr på verden. Verden er ustyrlig, man kan godt have mange forskellige lyster og følelser i løbet af et langt liv - og så er ingen kasser store nok!

Det vigtigste er jo trods alt at spørge sig selv og hinanden: Har jeg lyst til dig, og har du lyst til mig - uanset hvem og hvad vi er hver især.

Men hvis du prøver at have sex med dit eget køn og synes det er det fedeste i hele verden, så er der da ingen grund til at holde op med det. Og har du lyst til at leve som lesbisk eller bøsse, er det bare ok!

Artiklen er oprindeligt skrevet af Sexolog Gerd Winther, læge og seksualitetsforsker Christian Graugaard og kommunikationskonsulent Jesper Madsen d. 14.10. 2003.