Den lille forskel

Dato: 14. oktober 2003
Den lille forskel

Mange - især voksne - slæber stadig rundt på nogle gamle forestillinger om, hvordan "en rigtig mand" og "en rigtig kvinde" skal opføre sig. Det er kønsrollerne, der spøger, og de er seje at lave om på - derfor kan det stadig se ud som om det altid er mændene, der har lyst til sex og kvinderne, der skal "erobrers". Det er lidt mere intelligent, hvis alle er ærlige og siger til, når de har lyst.

Hvilken rolle spiller opdragelsen

Piger og drenge bliver sjældent opdraget ens, og påvirkninger fra omgivelserne lærer os ofte, at vi bør opføre os forskelligt, også når det gælder sex. Derfor er der ikke altid fodslag mellem hvilken slags mand eller kvinde vi helst vil være - og hvordan vi så opfører os, når vi er sammen med én, vi godt kan li'

Sådan lyder den gamle og velkendte opskrift: Drengen skal være den aktive og "lokke pigen med i kanen", og pigen skal være den uskyldige, der først skal "overtales og forføres". Hun skal pænt sige nej - i hvert fald de første par gange. Og han skal blive ved - og være mere og mere pågående.

Hvis både drenge og piger følger denne opskrift, er der ingen der ved, hvad der egentlig foregår. Så tror pigerne, at drengene kun har lyst, når de "prøver på noget" - og drengene tror, at alle piger i virkeligheden har lyst, selv om de siger "nej". Hvem har så i virkeligheden lyst til hvad ? Det er noget rod.

Det er lidt mere intelligent, hvis alle er ærlige og siger til, når de har lyst. Så slipper begge parter for en masse misforståelser, ballade og sårede følelser. Det er jo ingen gættekonkurrence.