Prævention

Dato: 14. oktober 2003

Prævention

Der er to gode grunde til at bruge prævention, at undgå at blive gravid og undgå sygdomme. Det er et fælles ansvar at finde ud hvilken form for beskyttelse der skal bruge.

Der er to gode grunde til at bruge prævention:

  1. At undgå at blive gravid
  2. og at undgå sygdomme.

Vær enige om hvilken form for beskyttelse i vil bruge.

Læs mere om fordele og ulemper ved de mest kendte former for prævention.

Sex er utroligt dejligt, man kan slappe helt af hvis man beskytter sig korrekt, og undgår risikoen for sygdomme eller graviditet. Men hvis man inderst inde ligger og er nervøs for hvad der kan ske, bliver det ikke særlig sjovt. Derfor er prævention alletiders hjælp til at nyde sexlivet mere!


Fælles ansvar

Når man går i seng med nogen, har man selv et ansvar for at præventionen er i orden, uanset om man er dreng eller pige, mand eller kvinde. Og uanset hvilken slags prævention, der er tale om.

  • Jeg troede han passede på?
  • Jeg regnede med hun brugte piller?
  • Det er for tyndt. I skal finde ud af det, inden I går i gang!

Der er flere måder at beskytte sig på.

Nogle af dem er ret effektive mod graviditet, andre beskytter samtidig mod sygdomme som for eksempel AIDS. Det eneste, der beskytter mod både sygdomme og graviditet, er kondomet.

Har man en fast partner og i begge er blevet testet fri for eventuelle sygdomme, findes andre præventionsmidler end kondomet, f.eks. p-piller, pessar og sæddræbende creme eller spiral.

Jo mere man ved om de forskellige metoder, jo nemmere er det at undgå at blive forvirret og usikker, når man får lyst til sex.