Bente fik hverdagen og nattesøvnen tilbage

Forfatter: Trine Brøndsted
Dato: 25. maj 2010
Bente fik hverdagen og nattesøvnen tilbage

Op mod 40 procent af den voksne befolkning mærker inden for et år smerter i ryggen som følge af slidgigt. For Bente Aaskoven betød slidgigten, at hun ikke kunne leve et almindeligt liv, også selvom hun fik smertestillende medicin.

Kunne ikke sove om natten for smerter

Når Bente får fri fra arbejde, skal hun ikke længere kravle ind af døren og lægge sig en halv time, efter at have taget to piller. Hun får sin søvn og behøver ikke at stå op om natten for at spise smertestillende piller.

- Jeg fik konstateret slidgigt i ryggen, nakken og fingrene for 5 år siden, og selvom jeg fik gigtpiller og supplerede op med Panodil, havde jeg smerter. Når jeg fik fri fra arbejde, kravlede jeg ind af døren og jeg kunne ikke lave almindelige hverdags ting som at støvsuge, rede seng og tage strømper på, fortæller Bente Aaskoven fra Kolding


Rygsmerter blev reduceret med elektriske impulser

Bente hørte tilfældigvis om Re5, som er en elektrisk impulsbehandling, der gives af fysioterapeuter, og besluttede sig for at kontakte fysioterapeut Alan Hansen, for at høre om han troede Re5 kunne hjælpe hende.  Allerede efter 2 behandlinger kunne hun mærke en forskel.

- Jeg startede op med 2 behandlinger om ugen og allerede efter den anden behandling, kunne jeg rejse mig fra briksen uden problemer, jeg kunne selv tage strømper på og jeg kunne igen stå på et ben, fortæller Bente og fortsætter

- Jeg har snart fået 10 behandlinger og kommer nu hver 14. dag til behandling. De forbedringer jeg har oplevet er helt fantastiske, jeg har reduceret mængden af smertestillende medicin og jeg er ikke længere træt, når jeg kommer hjem fra arbejde. Jeg går snart på efterløn, og mit mål er helt at kunne slippe medicinen og nøjes med at få Re5 behandlinger i stedet for. 

Fra skepsis til begejstring

Alan Hansen, har de sidste 20 år arbejdet som fysioterapeut, og har klinik i Fredericia. Som fysioterapeut benytter han sig af mange forskellige behandlingstyper f.eks. laser, varmebehandling og akupunktur.

- Det sidste halve år har jeg arbejdet med Re5, og selvom videnskabelige forsøg med produktet kunne dokumentere en god effekt, var jeg alligevel skeptisk i starten. Jeg må blot konstatere, at jeg har set gode resultater hos mine patienter, og det er Bente et godt eksempel på.


En stærk ryg reducerer og forebygger rygproblemer

Rygsmerter kan have mange årsager. Som oftest skyldes de degenerering og slidgigt i ryggen.  For mange er eneste løsning smertestillende medicin, eller i sidste ende en operation. 

Re5, elektrisk impulsbehandling, som tilbydes af fysioterapeuter, kan fjerne stivheden og smerterne i ryggen, så man undgår smertestillende medicin og kan træne sin ryg for også at styrke muskulaturen. 

Praktiserende fysioterapeut Alan Hansen møder mange patienter i sin klinik, som kommer ind med diffuse rygsmerter, som ofte skyldes almindelig slidtage og artrose.

- Når patienterne kommer ind, skal vi prøve at finde årsagen til smerten og finde en måde at fjerne den på, forklarer han.

- Målet for rygpatienterne er at dæmpe smerterne og øge bevægeligheden i ryggen. Det betyder, at patienten dels kan genoptage sin dagligdag og løse dagligdagsopgaver uden smerter, dels kan træne ryggen og styrke muskulaturen, så vi sikrer, at rygproblemerne ikke kommer tilbage.

Fakta om slidgigt og ondt i ryggen

  • slidgigt i ryggen viser sig typisk som smerter i nakke og lænd
  • Rygsmerter er en af de hyppigste årsager til nedsat arbejdsevne og sygemeldinger
  • Ondt i ryggen er en af de helt store folkesygdomme 
  • overvægt, manglende motion og stillesiddende arbejde øger risikoen for ondt i ryggen

Læs mere om Re5 og elektrisk impulsbehandling her.