Psoriasis og vinter

Forfatter: Trine Brøndsted
Dato: 22. februar 2012
Psoriasis og vinter

I vinterhalvåret kan det være hårdt at have psoriasis. Kulde og tør luft sætter sine spor og irriterer den i forvejen sarte hud. Man kan ikke gøre så meget ved vejret, men her kommer 5 gode råd, som også kan bruges alle andre, som døjer med hudproblemer i kulden.

5 gode råd til psoriasispatienter i vinterhalvåret

Smør, smør, smør

Det kommer næppe som en overraskelse at du skal smøre dig.

Brug en fed creme, som kan beskytte huden mod kulde og udtørning.  Smør huden ind lige efter du har været i bad og huden stadig er lidt fugtig, så holdes noget af fugten inde i huden.

Smør dig flere gange om dagen og hav altid en creme med i tasken eller på skrivebordet  på arbejde. Tænk på at bruge en creme med beskyttelsesfaktor de steder, hvor du eksponeres for sollys.

Tag korte bade

Det er jo skønt at ligge sig i badekaret, eller stå under bruseren til der ikke er mere varmt vand – her i kulden, men lange bade udtørrer huden unødvendigt. Korte og ikke alt for varme bade er bedst for huden. 

Gå højst i bad 1 gang om dagen.  Brug en mild fugtgivende brusesæbe eller badegel til at vaske dig med.

Tal med lægen

Tal med din læge og få et check-up på om den behandling du får er den bedste behandling  for dig, her i vinterhalvåret.  Det kan være at små ændringer kan lette symptomerne.

Læs også: Behandling af psoriasis.

Undgå  at stresse kroppen

Stress kan trigge eller forvære psoriasis. Det samme gælder forkølelse og influenza. Sørg for at passe på dig selv. Yoga, meditation eller mindfullnes øvelser kan hjælpe med at sænke dit stress niveau.  Forkæl  dig selv, hvis nogle dage synes hårde.

Læs også: Meditation og mindfullness.

Sænk varmen i soveværelset

Den varme tørre luft fra radiatorer ikke det bedste for din hud.  Sænk varmen i soveværelset, når du skal sove.