Sprøde laksedeller med rodfrugtfritter og chili-limedressing

|
Kilde: Vaegtkonsulenterne.dk
Dato: 14. november 2012
Sprøde laksedeller med rodfrugtfritter og chili-limedressing

Spis fisk flere gange om ugen - sådan lyder kostrådet fra Sundhedsstyrelsen, så her er en lækker opfrisk på laksefrikadeller, som er perfekte til aftensmaden og i frokostmadpakken dagen efter. Opskriften er til en person.

Laks er en fed fisk, så frikadeller af laks hænger fint sammen uden æg eller andet bindemiddel. Du kan komme flere krydderier og urter i efter smag.

Ingredienser

  • 170 g laks
  • 1 bdt. persille
  • salt og peber
  • 20 g blandede nødder og kerner (mandler, hasselnødder, solsikkekerner)
  • 10 g DDV plante 70 til stegning

Rodfrugtfritter:

  • 00 g knoldselleri
  • 100 g gulerødder
  • 100 g jordskokker
  • salt

Chili-limedressing:

  • 15 g mayonnaise
  • 30 g DDV yoghurt 7 %,
  • 1 lille, frisk, rød chili
  • reven skal og saft af en økologisk limefrugt
  • salt og peber
  • evt. Multisød.

Skræl rodfrugterne, del dem i stave og læg dem på bagepapir på en bageplade. Drys med salt. Bag dem i en 200 grader varm ovn i cirka en halv time, til de er gyldne og tilpas gennembagte.

Rør mayonnaise og yoghurt sammen og smag til med chili, skal og saft fra limefrugt, salt og peber og eventuelt lidt Multisød.

Hak laksen i en minihakker, bland den med finthakket persille og krydr med salt og peber. Form små, runde deller af farsen, og tril dem med nødderne, der er hakket fint.

Steg dellerne gyldne i fedtstoffet på en lille pande. Server laksedellerne med rodfrugtfritterne og chililimedressingen til.

Tip: Der kan også bages 100 g kartofler sammen med rodfrugterne til et ekstra fyldigt måltid.

804 KCAL, Protein 44 g (22 %), Kulhydrat 37 g (18 %), Fedt 54 g (60 %), Kostfibre 9 g