Vælg den rigtige plastfilm

Dato: 14. oktober 2003

plastfilm

Der er forskel på plastfilm. Blødgjort pvc indeholder nemlig sundhedsskadelige stoffer, som kan trænge ind i fede madvarer, f.eks. ost og kød.

Vælg den rigtige plastfilm

Desværre er det ikke altid synligt, om plastfilm bruges rigtigt, derfor skal vi se efter mærkningen på emballagen. Hvis man f.eks. pakker fede madvarer som ost, smør eller kød ind i visse typer plastfilm af blødgjort PVC, kan det betyde, at der vandrer sundhedsskadelige stoffer over i maden.

Specielt når maden er varm, er risikoen større, og stofferne kan hverken ses eller smages.

Vi kan naturligvis undgå de farlige stoffer i den indpakkede mad. Til fede madvarer kan man bruge polyolefin-film til indpakning, eller en egnet skål med PVC plastfilm over, hvor filmen ikke kommer i direkte berøring med maden.

Madvarer som frugt, grønt og brød er mindre udsat for vandring af de farlige stoffer.

Undgå plastfilm produceret af blødgjort PVC. Vælg i stedet polyolefin-film. Hvis du er i tvivl, så sørg for at filmen ikke kommer i berøring med maden.

Man kan også bruge plastposer til indpakning af madvarer. Plastposer til madvarer er hovedsageligt ikke lavet med blødgjort PVC. Læs varedeklarationen for at være på den sikre side.


Fakta

  • Undgå plastfilm med blødgjort PVC til indpakning af dine madvarer.
  • Plastfilm med PVC sælges ikke længere til husholdningsbrug i Danmark, men nogle få supermarkeder bruger fortsat PVC plastfilm til indpakning.
  • Du kan se hvad din plastfilm er lavet af ved at læse plastfilmens varedeklaration. 
  • Plastfilm og plastposer kan være farligt legetøj for børn.