Tips om indpakning

|
Kilde: Fødevaredirektoratet
Dato: 14. oktober 2003
Tips om indpakning

Når madpakken skal smøres, skal du helst vælge de rigtige materialer - f.eks. kan syltede agurker opløse et almindeligt stykke sølvpapir.

Vælg de rigtige materialer til indpakning

Når du skal pakke madvare ind, bør du være opmærksom på følgende:glas og gaffel emballage mærke

  • se på varebetegnelsen eller se efter "glas og gaffel" symbolet
  • se på brugsanvisningen
  • genbrug kun det, der er egnet til formålet
  • undersøg hvilke temperaturer indpakningsmaterialet tåler

Madder og brød skal i smørrebrødspapir. Alufolie er ikke velegnet, da sure madvarer som den syltede agurk kan opløse aluminiumet.

Rygeostedip'en kan pakkes i et yoghurtbæger eller i et lille engangsbæger med film over. Gulerodsstænger og andet bidegrønt kan pakkes ind i plastfilm - så udtørring undgås.