Tilsætningsstoffer som årsag til ADHD

|
Kilde: www.adhd.dk, www.altomadhd.dk
Dato: 8. juli 2010
Tilsætningsstoffer som årsag til ADHD

Forskning fra 2007, offentliggjort i det anerkendte britiske lægevidenskabelige tidsskrift The Lancet, viser, at børn, der indtager gennemsnitlige mængder af kunstige farve- og tilsætningsstoffer, azo-farvestoffer, bliver mere hyperaktive og får sværere ved at koncentrere sig og lære i skolen.

Danske børn kan undgå ADHD diagnose

Forskerne går så langt som til at sige, at mere end 100.000 britiske børn mellem 3 og 12 år ville kunne undgå at ende som ADHD-patienter, hvis de europæiske myndigheder forbød de kunstige farvestoffer.

Hvis de britiske tal passer på den danske virkelighed, betyder det, at mere end 10.000 danske børn (svarende til antallet, der får medicinskbehandling) kunne undgå at blive alvorligt syge, hvis farvestofferne forsvandt fra supermarkederne. Og endnu flere ville kunne undgå at få mindre problemer med koncentrationsbesvær i skolen og at blive stemplet som forstyrrede eller sløve.


Tilsætningsstoffer som giver ADHD

Stofferne, der blev undersøgt, var: E102 (Tartrazin), E104 (Quinolingult), E110 (Sunset Yellow), E122 (Azorubin), E124 (Ponceau 4R), E129 (Allurarød) og konserveringsmidlet E211 (Natriumbenzoat)

Læs mere om ADHD her

Information fra Sundhedsguiden

Denne artikel stammer fra bogen "Kost – adfærd – indlæringsevne" af Frede Bräuner. Indholdet er et udtryk for forfatterens egen holdning og erfaring.

Man bør altid kontakte sin læge, før man begynder at eksperimentere med eller vælger at udelukke visse fødevarer fra kosten. Man bør også tale med sin læge, om brug af kosttilskud.