De fire grupper - De velnærede

|
Kilde: Kost - adfærd - indlæringsevne af Frede Bräuner (2002).
Dato: 8. juli 2010
velnærede børn

Der findes stort set ingen børn med omfattende indlærings- og adfærdsproblemer, som samtidig er velnærede. De problemer, man ser blandt såkaldt velnærede, er at betragte som luksusproblemer i forhold til de problemer, fejlernærede børn står med.

Meget få velnærede børn

Min helt klare erfaring er, at er man blot velnæret, skal man nok klare sig! Problemet er, at der kun findes få velnærede børn og unge.

For at være velnæret skal den unge indtage 600 gram grøntsager dagligt, spise meget morgenmad, indtage groft brød, kød og fisk og undgå sukker, tobak og alkohol – hvilket de færreste børn og unge gør.

Den gængse opfattelse blandt unge er, at sundhed er for sjov. De færreste forstår, at kroppen rent faktisk har brug for god mad.

Læs om de Fire ernæringsmæssige grupper af børn her


Information fra Sundhedsguiden

Denne artikel stammer fra bogen "Kost – adfærd – indlæringsevne" af Frede Bräuner. Indholdet er et udtryk for forfatterens egen holdning og erfaring.

Man bør altid kontakte sin læge, før man begynder at eksperimentere med eller vælger at udelukke visse fødevarer fra kosten. Man bør også tale med sin læge, om brug af kosttilskud.