Insemination

Dato: 30. marts 2006
kunstig befrugtning

Insemination er en almindelig metod til behandling af barnløshed. Her kan du læse om kunstig befrugtning og behandling. Få information om insemination og behandling. Få mere viden om, hvordan barnløshed kan behandles med insemination. Kunstig befrugtning mod barnløshed.

Stimuleret behandling

Man kan stimulere æggestokkene til at udvikle flere æg ved at give hormonbehandling. Det foregår ofte ved, at man giver en kombination af tabletter og indsprøjtninger. Tabletterne (Pergotime) tages fra 3.-7. dag i cyklus. (Den første menstruationsdag er dag 1 i cyklus). Indsprøjtningerne tages 8., 9. og 10. cyklusdag.

Mængden af medicin, der behøves, er individuel; derfor aftales den i det enkelte tilfælde.

Ved denne behandling er det specielt vigtigt, at man følger ægblærerne med ultralydscanning. I nogle tilfælde udvikles der flere end 3 ægblærer, og så må man aflyse inseminationen, da risikoen for graviditet med tvillinger og trillinger er for stor. Når ægblærerne er 18 mm i diameter, gives ægløsningssprøjte, og 2 dage senere foretages inseminationen.


Aflevering af sædprøve

Den dag, inseminationen skal foretages, skal manden aflevere en sædprøve om morgenen. Prøven vil blive vasket, hvorefter inseminationen kan foretages samme dag.