Uldbukser til småbørn

Dato: 14. oktober 2003

uldbukser

Uldbukser sørger for at holde barnet varmt, samtidig med at huden kan ånde. Men ikke alle børns hud, kan tåle ulden.

Hvornår kan man bruge uldbukser?

Bruges uden på en stofble og bomuldsbukser i stedet for plastiksnip eller gummibukser. Bukserne strikkes af naturuld og gør følgende:

  • Holder barnet godt varmt, når bleen er våd.
  • Sørger for at barnets hud kan ånde igennem.
  • Hverken skader barnet eller miljøet, da det er lavet af naturprodukt.


Start langsomt op med uldbukser

Enkelte børn kan ikke tåle uldens gniden mod huden. Der kommer et rødt, eksemagtigt udslæt. Hold en pause med uldbukserne, senere kan barnet måske godt tåle dem, start evt. langsomt op igen.

Bliv ikke skuffet, hvis urinen siver igennem uldbukserne første gang de bruges. De skal nærmest "tisses til", inden de fungerer. Jo kraftigere uld, de er strikket af, des mere urin kan de opsuge.

Uldbukserne er selvrensende

Bukser der er strikket af naturuld indeholder lanolin, fåretalg, som sammen med urinsyre danner lanolinsæbe. Bukserne er dermed selvrensende, hvorfor der ikke dannes bakterier eller dårlig lugt.

Uldbukserne skal altså ikke vaskes, blot tørres. Kommer der afføring på bukserne, må stedet vaskes med sæbespåner og skylles. Sker dette ofte, vaskes lanolinen efterhånden ud, og bukserne kan da gives en uldkur med lanolin, som vaskes ind i bukserne.


Svampeudslæt kan overleve i uldbukser

Har barnet haft en voldsom omgang svampeudslæt i numsen, kan svampen overleve i uldbukserne. De skal da vaskes på uldprogrammet i vaskemaskinen og tørres grundigt i frisk luft. Bagefter skal de højst sandsynligt have en uldkur.