Væsketilskud

Dato: 14. oktober 2003

Væsketilskud

I denne alder skal barnet først og fremmest have modermælk eller modermælkserstatning. Har barnet feber eller på en varm sommerdag, kan det være nødvendigt med ekstra væske.Du kan tilbyde barnet vand, evt. kogt og afkølet.

Hvis barnet afviser det, kan du prøve at tilsætte lidt sukker, 1/2-1 tsk. sukker til 100 ml =1 dl vand.

Du kan også give barnet kamillete, evt. tilsat sukker som beskrevet ovenfor. Giv først og fremmest vand eller grønsagsvand. Til særligt festlige lejligheder kan barnet få tynd saft, juice eller æblemost.

Giv aldrig søde drikke i sutteflaske. Når barnet skal have disse produkter, er det gammelt nok til at drikke af en kop. Ved at drikke af flaske er væsken i berøring med tænder og gummer i længere tid, end hvis der drikkes af kop. Sukker skader tænderne, både dem, der er fremme, og dem, der kommer. Desuden tåler små børns fordøjelsessystem ikke så meget frugtsukker.

En undtagelse er dog, hvis barnet er sygt med høj feber. Da er det allervigtigste, at barnet får væske nok, så der må man gå på kompromis og give barnet det, det bedst kan lide og gerne på flaske. Når barnet atter er rask, er det om at komme ind i de gode vaner igen.