Klamydiaforårsagede infektioner

Dato: 20. September 2006
Klamydiaforårsagede infektioner

Her finder du informationer om klamydiaforårsagede infektioner. Læs om symptomer. Læs om behandling. Læs om forebyggelse. Find behandler.

Nogle af symptomerne omfatter følgende:

  • Hoste

  • Feber

  • Hovedpine

  • Vejrtrækningsbesvær

Der kan i nogle tilfælde opstå mere alvorlige symptomer som udslæt på kroppen, hævede lymfeknuder på halsen, en let forstørret milt og i nogle tilfælde kramper.

Forløb og komplikationer

Ornitose er potentielt en farlig lungesygdom, hvis den ikke behandles hurtigt. Velbehandlet er dødeligheden lille. En anden type klamydiabakterie giver en mere mild form for lungebetændelse og kan samtidig genere de øvre luftveje. Denne type er dog meget sjældent alvorlig, og prognosen er sædvanligvis god.


Forholdsregler og diagnose

Arbejder man i dyrehandel eller på fjerkræslagteri, skal man være opmærksom på sygdommen. Det kan derfor i nogle tilfælde (hvis der er mange fugle) anbefales at bære maske.

Arbejder man i et udsat erhverv, og oplever ovenstående symptomer, bør man gå til lægen, som kan stille diagnosen ved en blodprøve og en undersøgelse af sekret fra luftvejene.

Behandling af klamydiaforårsagede infektioner

Alle klamydiaforårsagede infektioner behandles med antibiotika. Har man mistanke om at have pådraget sig en klamydiainfektion, bør man gå til egen læge. Ved ornitose kan man risikere indlæggelse på hospitalet.


Andre klamydiaforårsagede sygdomme

Klamydiabakterier kan også give en infektion i øjets bindehinde, med efterfølgende ardannelse. Dette kaldes et trakom og er i ulande den almindeligste årsag til blindhed.

Den seksuelt overførte form for Klamydia kan også medføre en mildere form for øjenbetændelse. For mere information om dette se artiklen om kønssygdommen Klamydia.