Kvinder tror, hjertekarsygdomme kun rammer mænd

Forfatter: Trine Brøndsted
|
Kilde: Femina
Dato: 20. maj 2010
Kvinder tror, hjertekarsygdomme kun rammer mænd

Kvinder ved utrolig lidt om hjertekarsygdomme, og kun halvdelen af kvinderne dyrker tilstrækkelig motion for at undgå dem, viser en ny undersøgelse foretaget af FEMINA i samarbejde med Hjerteforeningen blandt mere end 1.000 danske kvinder.

Kvinder tror ikke de er i risikozonen

Kvinder har langt større risiko for at få hjertekarsygdomme, end de måske går rundt og tror. Ny undersøgelse om kvinders livsstil og kendskab til hjertekarsygdomme, foretaget af FEMINA i samarbejde med Hjerteforeningen, viser, at 80 pct. af kvinderne mangler grundlæggende viden om hjertekarsygdomme, og 35 pct. tror slet ikke, at de er i risikozonen. 75 % af hjertekarsygdomme, som er en af de hyppigste dødsårsager i Danmark, kan forebygges med sund livsstil.    


Hjertekarsygdomme dræber flere kvinder end mænd

Undersøgelsen viser, at 99 ud af 100 kvinder er opmærksomme på, at motion er sundt, men kun godt halvdelen overholder Sundhedsstyrelsens anbefalinger om at være fysisk aktiv i minimum 30 minutter hver dag. Derudover er hver tredje kvinde mere bange for, at deres ægtemænd får en hjertekarsygdom, end de selv gør. Undersøgelsen får alarmklokkerne til at ringe hos Hjerteforeningen:

- Det er bekymrende, at så mange kvinder ikke passer bedre på deres hjerte ved at føre en sund livsstil med sund kost og masser af motion og er uvidende om, de konsekvenser det har. Det er derfor vigtigt, at kvinder får kendskab til, at hjertekarsygdomme rammer kvinder, og at det altså ikke kun er en mandesygdom. hjertekarsygdomme dræber faktisk lidt flere kvinder end mænd, og hvert år dør ca. 8.000 kvinder af en hjertekarsygdom. Kvinder er begyndt at leve som mænd og dø som mænd, fortæller Kommunikationschef Niels Adler fra Hjerteforeningen.