Influenza A tæt på pandemi

Forfatter: Trine Brøndsted
Dato: 3. juni 2009

Influenza A tæt på pandemi

Influenza A-H1N1 (svineinfluenza) epidemien- har nu ramt omkring 19.000 mennesker i 64 lande. Spredningen er nu så stor, at det nærmer sig en pandemi, siger Verdenssundhedsorganisationen, WHO.

Opblusning agf Influenza A

Grunden til, at WHO overvejer at hæve Influenza A epidemien til niveau 6, skyldes , at man har konstateret en opblusning af influenzaen  i Storbritannien, Spanien, Japan, Chile og Australien.


Influenza A kan blive en medium pandemi

WHO afholder sig dog fra, indtil videre at hæve sygdomsniveauet til 6, der er det sidste trin på organisationens skala og WHO vil heller ikke på nuværende tidspunkt afgøre hvilket niveau en evt. pandemi skal kategoriseres som.

WHO's vicegeneraldirektør, Dr. Keiji Fukuda  vurdere dog, at det  på nuværende tidspunkt muligvis ville blive en  medium pandemi, pga de forholdvis få dødsfald.

Influenza sæson på den sydlige halvkugle

På pressekonference sagde WHO's vicegeneraldirektør, Keiji Fukuda, at Den sydlige halvkugle bevæger sin ind i sin normale influenza-periode og at man allerede nu må konstatere, at influenza A-H1N1 er den mest fremherskende influenza-type.