Tandlæge

Dato: 14. oktober 2003
Tandlæge

Find din tandlæge i dit lokalområde. Søg efter tandlæger. Få mere viden om tandlæger. Hvordan behandler en tandlæge. Beskrivelse og informationer om tandlæger.


Tandlægens arbejdsområder strækker sig fra at forebygge sygdomme i kæben, tænder og slimhinder, til at behandle patienter for huller i tænderne (caries), betændelse i tandkødet (paradentose), tandtab og tandstillingsfejl.


Tandlægens uddannelse


Tandlægens uddannelse varer 5 år, og foregår på et højt biologisk og teknologisk niveau. Under uddannelsesforløbet beskæftiger den kommende tandlæge sig med fag der omhandler medicin, biologi, patientbehandling, samfundsfag og psykologi.

En vigtig del af tandlægens uddannelse består i at oparbejde en stor teoretisk viden samt at kunne vise patienten indlevelse og forståelse. Tandlægen skal desuden være i besiddelse af gode fingerfærdigheder, og have højtudviklede kommunikative evner.

Tandlæger arbejder både på private og offentlige klinikker, men er også at finde i lederstillinger i den offentlige tandpleje. For at en tandlæge kan få autorisation til at starte sin egen private klinik, skal vedkommende have arbejdet som praktiserende tandlæge i mindst et år.