Reflexzoneterapi

Dato: 14. oktober 2003
Reflexzoneterapi

Find din reflexzoneterapeut i dit lokalområde. Søg efter reflexzoneterapeuter. Få mere viden om reflexzoneterapi. Hvordan behandler en reflexzoneterapeut. Beskrivelse og informationer om reflexzoneterapi.

Hvordan virker reflexzoneterapi ?


Ved tryk og massage i fodens reflekszoner ledes der impulser gennem nervevævet til rygmarven og videre til hjernen. Herved udskilles en lang række enzymer og hormoner (blandt andet kroppens naturlige morfinstoffer). Hjerne og rygmarv sender så impulser ud til det ønskede område i kroppen svarende til reflexzonen i foden. Det ønskede område påvirkes da af forskellige enzym/hormon-processer, således at affaldsstoffer ledes bort og blodforsyningen øges til det belastede væv, og derved fremmes helingsprocessen.

Denne enzym/hormon-proces kan fortsætte op til flere uger efter behandlingen.


Behandlingen


Ved behandling på klinikken foretages først en påvirkning af føddernes reflexzoner. Derefter trykkes der i akupunkturpunkterne på kroppen og til sidst anvendes en neuromuskulær teknik, hvor de aktuelle muskler manipuleres.

Behandlingen kan være en kombination af flere terapiformer alt efter det pågældende problem.

Efter den/de første behandlinger kan der forekomme udrensningsreaktioner. Det kan være gamle sygdomssymptomer, der blusser kortvarigt op for derefter at forsvinde helt. Der kan også være forkølelse eller øget tarmfunktion eller vandladning. Sådanne reaktioner er tegn på, at zoneterapien virker, og at den ønskede enzym/hormon-proces er i gang.

Det er vigtigt at være opmærksom på disse reaktioner og omtale dem ved efterfølgende behandling.

I tilfælde, hvor der er tegn på alvorligere lidelser, henvises til læge.


Hvad behandles ?Muskler og led


De fleste mennesker kender til spændinger i muskulaturen. Det kan vise sig ved nedsat bevægelighed samt smerte. Hyppigst ses lænde- og hoftesmerter (ischias). Hovedpine og migræne forårsaget af spændinger i skulder og nakke (myoser). Skulder og albuesmerter (kold skulder og tennisalbue) som resultat af hårdt uvant arbejde eller direkte skade. Smerter i ben eller knæ og gigtsmerter kan ligeledes skyldes, at muskelspændingen er for høj. Mange ældres gangbesvær kan bedres betragteligt ved at nedsætte muskelspændingen og derved øge blodforsyningen.

Andre lidelser


Visse organlidelser kan afhjælpes ved at reducere den muskulære spænding f.eks. ved astma, forskellige allergier (høfeber) etc. Kronisk bihulebetændelse, blærebetændelse, og prostataproblemer kan også nævnes.

Ved behandling af mave/tarm-problemer øges kroppens evne til at udskille affaldsstoffer og træg mave afhjælpes ofte. Ligeledes menstruationssmerter, blødningsforstyrrelser og problemer i forbindelse med overgangsalderen (hedeture).

Zoneterapi har også vist sig at have en gunstig virkning ved barnløshed, og er også brugt som smertestillende og igangsættende behandling ved fødsler på Gentofte Amtssygehus. Endelig kan psykiske stressituationer dæmpes ved behandling.