Som skaldet mand har du større chance for succes

|
Kilde: Wall Street Journal
Dato: 10. februar 2017

Skaldet

Hvis du som mand vil have større chance for succes, kan det måske betale sig at barbere issen helt skaldet. Specielt hvis du lider af pletvis hårtab.

Skaldede mænd virker mere maskuline, dominerende, stærkere og endda højere end de i virkeligheden er. Det viser en forskningsrapport fra University of Pennsylvania's Wharton School ifølge Wall Street Journal.

Der er noget virkelig stærkt, magtfuldt og selvsikkert over det helt bare look”, siger Julie Rath til Wall Street Journal, hun er indehaver af New York Image Consulting, der arbejder med at forbedre mænds stil.

Skaldede mænd fremstår mere maskuline og magtfulde

Manden bag forskningen, Dr. Albert Mannes, har ved hjælp af tre eksperimenter belyst hvordan mænd med naturligt hårtab kan bruge deres skaldethed til at fremstå mere mandig og endda bane vejen for mere success.

I et af eksperimenterne blev forsøgspersonerne vist billeder af de samme mænd i to versioner; En version med hår på hovedet, og en version hvor håret var fjernet digital så mændene fremstod skaldede.

Undersøgelsen konkluderede at en skaldet mand sjældent undervurderes:

  • En skaldet mand fremstår stærkere
  • Ca. 13% højere
  • og virker mere dominant end hans behårede modpart

Dr. Mannes blev efter sigende inspireret til at udføre eksperimentet fordi han selv oplevede forskellen, da han barberede sit eget hår af.

Mannes anbefaler også at mænd med pletvis hårtab med fordel kan forsøge at barbere sig helt skaldet, og derved opnå samme effekt som ved naturlig skaldethed.

Der er nemlig ikke de samme fordele forbundet med pletskaldethed, som ifølge rapporten anses for at være et svaghedstegn.