Rynker er måske fortid

|
Kilde: The Telegraph
Dato: 12. januar 2017
Rynker er måske fortid

Forskere har fundet en ny måde til regeneration af fedtholdlige celler som holder huden ungdommelig.

Forskere mener at en banebrydende opdagelse kan føre til en spektakulær ”anti aging” regeneration af huden, og samtidigt bane vejen for ar fri heling af sår.

Fedt celler kaldet adipocytter er normalt forekommende i huden, men fortabes når der dannes ar eller som resultat af aldring.

Manglen på adipocytter er en af hovedårsagerne til at permanente rynker marker sig i ansigtet hos ældre menneske, samt huden i øvrigt.

Vital signal molekule fundet i hårsækken

Laboratorie studier viser at hår sække sidder på nøglen til regeneration af huden ved at frigøre et vitalt signal molekule kaldet ”Bone Morphogenetic Protein” BMP".

Undersøgelsen har fundet at dette signal molekul e ”instruerer” cellerne i ar formation, såkaldte ”myofibroblasts” til at ændre sig til adipocytter.

Undersøgelsens ledende forsker, Professor George Cotsarelis, fra University of Pennsylvania I USA kommenterer at man på denne måde kan manipulere sår heling så der dannes ny hud i stedet for arvæv, og anfører at der er nu er dokumentation for at arvæv på denne måde kan transformeres til adipocytter.

Undersøgelsen omfattede forsøg med såvel mus som med humant arvæv under laboratorieforhold.

Og selv om forskningen som er offentliggjort I tidsskriftet Journal of Science fokuserer på regeneration ar arvæv mener Professor George Cotsarelis at opdagelsen rækker langt videre fordi tabet af adipocytter opstår i forbindelse med aldring samt også knyttet til HIV infektion.

Forskeren anfører, at opdagelsen kan føre til en ny metode til at modvirke effekten af aldring og holde huden spændstig langt op i årene.