Jordnøddeallergi kan behandles med bakterier

|
Kilde: BBC.com
Dato: 23. august 2017
Ny behandling for jordnøddeallergi

Banebrydende behandling for jordnøddeallergi virker stadig fire år efter, at det er givet.

Fødevareallergier er blevet mere og mere udbredt over de sidste årtier. Især allergi over for jordnødder er farlig. Men nu er der behandling på vej. Det skriver BBC.

Hver dag i 18 måneder er børn med jordnøddeallergi blevet behandlet med probiotika. Probiotika indeholder levende organismer, især bakterier, der kan modvirke og forebygge sygdomme i tarmen.

En måned efter behandlingen kunne 80% af børnene stadig tåle jordnødder, og det gjaldt stadig for hele 70% efter fire år. 70% af børnene kunne altså spise jordnødder helt uden bivirkninger efter behandlingen.

Kan nu spise det samme som andre

Hovedforskeren bag undersøgensen Mimi Tang fra Murdoch Childrens Research Institute i Melbourne fortæller til BBC, at halvdelen af børnene spiste peanuts med jævne mellemrum, mens andre kun spiste dem en gang i mellem.

- Det vigtige ved denne er opdagelser er, at børn med jordnøddeallergi kan spise det samme som børn, der ikke har allergien. Og de bliver ved med at kunne tåle dem, så de er beskyttet mod de allergiske reaktioner, siger hun.

Hun fortæller også, at det er første gang, at en behandling har virket så længe.

Probiotikaen, som børnene er blevet behandlet med, hedder Lactobaccillius rhamsonus. Det er kendt for at kunne forhindre allergiske symptomer.


Flere og flere få fødevareallergi

Næste skridt for forskerholdet er at finde ud af, om opdagelsen har forbedret livskvaliteten for børnene.

Globalt lider op mod 250 millioner mennesker af fødevareallergier. Det tal var tre gange lavere for 20 år siden. Jordnøddeallergi er en af de mest dødelige fødevareallergier. Det er også den allergi, som steget mest.

Mimi Tang siger, at resultaterne viser “en spændende mulighed for at behandle fødevareallergi”.

- Dette er et kæmpe skridt i at identificere en effektiv behandling mod problemet med fødevareallergier i vesten,” siger hun.