Driv motion i dagtimerne hvis du vil komme i form. – Ny viden på området

Forfatter: Redaktionen
|
Kilde: Cell Metabolism - www.cell.com
Dato: 23. oktober 2016
Driv motion i dagtimerne hvis du vil komme i form. – Ny viden på området.

Musklerne arbejder mest effektivt når du er oplagt i dagtimerne.

Musklerne fungerer i samklang med deres egen døgnrytme, som betyder at kroppen reagerer forskelligt på belastning over døgnet, viser en ny undersøgelse som stammer fra Chicagos’ Northwestern University.

Undersøgelsen som er offentliggjort i det videnskabelige magasin ”Cell Metabolism” konkluderer at musklerne yder det optimale mens du er mest vågen.

Ifølge Professor Joseph Bass udfører ilt og det interne kropsur en indbyrdes ”dans” i muskelmassen for produktion af energi, og tidpunktet er afgørende hvor perfekt den dans spiller sammen da cellernes ydeevne varierer over døgnet.

Mens forskerne ikke kan diktere det præcise tidpunkt for kroppens ydeevne mener de at den ny viden på sigt kan betyde at atleter kan optimere deres præstationer.

Musklernes ydeevne kan i fremtiden manipuleres.

Professor Bass fandt i undersøgelsen at blokering af det indre kropsur i musklernes celler bryder ind i cellernes kapacitet og ydeevne, samt at kropsuret kan manipuleres ved medicinering, som kan have vidtrækkende konsekvenser.

Ved at re-kalibrere det indre kropsur vil man i fremtiden formentligt være i stand til at manipulere cellernes ilt optagelse som også kan have vidtgående betydning for forståelsen af forbrændingen af sukker knyttet til diabetes.