International sygeforsikring

Dato: 14. oktober 2003
http://sundhedsguiden.dk/media/101/SG/images_newSG/Sundhedsguiden_standart.jpg

International sygeforsikring

At opholde sig i udlandet i kortere eller længere tid kan være en stor omvæltning. Inden afrejse er der tusindvis af spørgsmål, der presser sig på, om arbejdsforhold, familieforhold, fritidsforhold og meget andet. Centralt i disse forhold står man selv, og man kan til tider miste overblikket og glemme enkelte af selv de vigtigste områder.

Et af disse områder kan være sygeforsikring. Har man undersøgt forholdene i det land, man skal til, overvejet en privat sygeforsikring, sat sig ind i betingelserne for de forsikringer man overvejer at tegne osv.? Glemmer man at undersøge disse områder og tager til udlandet, kan man, hvis uheldet er ude, komme i en meget ubehagelig situation.

Eksemplerne er desværre utallige, her skal blot nævnes et enkelt. En ung mand brækker det ene ben under et ophold i USA. Da han ikke er dækket ind under det offentlige system i USA, og ikke har tegnet en forsikring, står han selv og skal dække omkostningerne, der i dette tilfælde løber op i 100.000 kr. Disse penge er den unge mand nødt til at låne i banken og står således med en relativ stor gældspost. Havde han tegnet en sygeforsikring, havde han været ude over disse problemer.

Læs mere om dækning og hvordan man sikrer sig i de øvrige afsnit om dette emne under denne sektion.