Snorken

Dato: 3. december 2010

Snorken er et problem, som tidligere har været latterliggjort. Snorken er meget almindeligt i aldersgruppen 40-60 år. Snorken kan være helt ufarligt både for den snorkende og for den der ligger ved siden af. Men snorken er imidlertid tegn på at der er øget modstand i de øvre luftveje. Snorken er vejrtrækningsbesvær


Snorken forstyrrer alles søvn og
mest den snorkende selv

Snorken er et problem, som tidligere har været latterliggjort. Snorken er meget almindeligt i aldersgruppen 40-60 år. Snorken kan være helt ufarligt både for den snorkende og for den der ligger ved siden af. Men snorken er imidlertid tegn på at der er øget modstand i de øvre luftveje.
 

Snorken er vejrtrækningsbesvær

I en del tilfælde skal den snorkende arbejde kraftigere med åndingsmusklerne får at suge luft ned i lungerne og i nogle tilfælde kommer der ikke tilstrækkelig mængde luft ned. Det kan medføre at kroppen ikke får ilt nok.

Den der ligger ved siden af kan ofte beskrive dette som en meget besværet varierende snorkende ånding. Dette kan være forstyrrende for sengepartneren, men mest for den snorkende selv.

Læs også: Jeg snorker og hvad så
 

Snorken kan give dårlig søvn

Verjtrækningsbesværet og op-og nedgangene i iltkoncentrationen i blodet kan medfører en forringelse af søvnkvaliteten så disse mennesker føler sig dårligt udhvilede og dårligt fungerende om dagen.
 
Læs om behandlingsmuligheder under obstruktiv søvnapnø

AKTUELT

Hvad hjælper mod rynker?

De fleste har ikke noget imod at have lidt rynker i ansigtet, men drømmen...

Selvbruner godt eller skidt

Selvbruner, tan in a can, brun uden sol. Cremer og spray, som gør huden...

Kan man spise sig fra...

De fleste benytter sig af antivirale midler som fx zovir ved udbrud, men...

Den sidste antibiotika mur...

Som i historien med Peter og ulven, hvor ingen tager truslen alvorligt,...

Sygdomme på udenlandsrejsen

I takt med at vi rejser længere og længere væk på ferie, så stiger...