Stegte æbler med nødder og brombær

Dato: 28. november 2012
Kilde: Vaegtkonsulenterne.dk

En dejlig lun æbledessert der dufter og smager af jul. Du kan også bruge pærer eller figner og andre bær efter ønske.

En dejlig lun æbledessert der dufter og smager af jul. Du kan også bruge pærer eller figner og andre bær efter ønske.
 

Ingredienser ( til 1 person)

1 æble
10 g DDV plante
70 til stegning
20 g hasselnødder
½ tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt kardemomme
et lille nip stødte nelliker
2 spsk. Multisød
25 g DDV yoghurt 7 %
100 g brombær.
 
 
Del æblet, fjern kernehuset og skær æblet i tynde både. Varm en pande op med fedtstoffet. Steg æblerne, til de er gyldne på alle sider og tilsæt nødderne. Krydr med kanel, kardemomme og nellike, og fortsæt med at stege. Tilsæt Multisød og steg ved svag varme i ca. et minut, til det er opløst. Anret æblerne i en dyb tallerken, og top med yoghurt. Pynt med friske brombær, og server straks.

Tip: Brombærrene kan moses i yoghurten til en brombærcreme sødet med Multisød og kommes oven på de stegte æbler.

Opskriften stammer fra koge bogen Sund og slank året rundt- deluxe
 
316 KCAL, Protein 7 g (8 %), Kulhydrat 32 g (39 %), Fedt 20 g (53 %), Kostfibre 6 g

AKTUELT

Hvad hjælper mod rynker?

De fleste har ikke noget imod at have lidt rynker i ansigtet, men drømmen...

Selvbruner godt eller skidt

Selvbruner, tan in a can, brun uden sol. Cremer og spray, som gør huden...

Kan man spise sig fra...

De fleste benytter sig af antivirale midler som fx zovir ved udbrud, men...

Den sidste antibiotika mur...

Som i historien med Peter og ulven, hvor ingen tager truslen alvorligt,...

Sygdomme på udenlandsrejsen

I takt med at vi rejser længere og længere væk på ferie, så stiger...