Blødning under bindehinden

Dato: 2. august 2006
http://sundhedsguiden.dk/media/101/SG/images_newSG/Sundhedsguiden_standart.jpg

Hvad er Blødning under bindehinden (Subkonjunktival blødning), symptomer på Blødning under bindehinden, behandling af Blødning under bindehinden, diagnose på Blødning under bindehinden, komplikationer til Blødning under bindehinden

Definition og symptomer på blødning under bindehinden


Øjets bindehinde er den tynde, gennemsigtige hinde, der ligger over den hvide del af øjet. Her kan der opstå en blødning, som godt kan se skræmmende ud. Området bliver højrødt og kan hæve op. Det røde område er skarpt afgrænset mod den hvide hinde omkring, og hvis blødningen fylder hele bindehinden, kan den bule ud over den nederste øjenlågs-kant.

Årsager og forholdsregler til blødning under bindehinden


Blødning under øjets bindehinde kan opstå uden nogen særlig grund og er i disse tilfælde ganske ufarlig. Den kan være provokeret af hoste eller et nys eller infektion. Blodfortyndende behandling f.eks. for forkammer-flimmer, øger risikoen for blødningerne. Her kan en blødning være tegn på, at medicinen er doseret for højt, og man bør søge læge.

Hvis man derimod har fået f.eks. en skarp genstand i øjet, bør man søge læge med det samme, hvis en blødning opstår under bindehinden. Den kan nemlig i disse tilfælde dække over et hul i øjet, der kræver øjeblikkelig behandling

Behandling af blødning under bindehinden


Blødningen vil forsvinde af sig selv indenfor en uges tid, og hvis der ikke er andre symptomer, behøver man ikke at søge læge.