genoptræning

Dato: 14. oktober 2003

genoptræning. Med sundhedsloven er det lagt fast, at genoptræningsopgaven ligger hos kommunerne. Det vil sige, at al genoptræning, der foregår efter indlæggelse skal varetages af kommunerne, undtaget den del af genoptræningen der kan karakteriseres som specialiseret. Specialiseret genoptræning skal varetages på sygehuset.

Genoptræning  er kommunens ansvar

Med sundhedsloven er det lagt fast, at genoptræningsopgaven ligger hos kommunerne. Det vil sige,  at al genoptræning, der foregår efter indlæggelse skal varetages af kommunerne, undtaget den del af genoptræningen der kan karakteriseres som specialiseret. Specialiseret genoptræning skal varetages på sygehuset.
 

Genoptræningsplan

Som patient, har du ret til genoptræning i overensstemmelse med den genoptræningsplan, som regionerne er forpligtet til at udarbejde til enhver patient, der efter udskrivning fra sygehus har et lægefagligt begrundet behov for genoptræning.
 

Genoptræning i din egen kommune

Du kan forvente, at få genoptræning tæt på egen bolig i kommunalt regi. Kommunerne får hovedansvaret for genoptræningsopgaven. Det betyder dog ikke at det bliver kommunerne selv, der udfører opgaven. Hvis kommunalpolitikerne ønsker det, kan genoptræningsopgaven løses af andre kommuner, på sygehuset eller i praksissektoren, dvs. hos fysiotepeut, ergoterapeut og lignende.
 

Frit sygehusvalg også ved genoptræning

Som patient er du sikret frit sygehusvalg i de tilfælde, hvor det af genoptræningsplanen fremgår, at der er behov for specialiseret genoptræning i sygehusregi. Du har også mulighed for – hvis du ifølge din genoptræningsplan har behov for ”almindelig genoptræning” – at vælge mellem de tilbud, din kommune har etableret eller indgået aftale om. Du kan også vælge genoptræningstilbud på andre kommuners institutioner.

AKTUELT

Kan man spise sig fra...

De fleste benytter sig af antivirale midler som fx zovir ved udbrud, men...

Den sidste antibiotika mur...

Som i historien med Peter og ulven, hvor ingen tager truslen alvorligt,...

Bi- og hvepsestik

Det gør ondt at blive stukket af bier eller hvepse. Det er vist kun...

Sygdomme på udenlandsrejsen

I takt med at vi rejser længere og længere væk på ferie, så stiger...

8 gode råd mod flåten

Flåten er vel det tætteste vi i Danmark kan komme på et farligt dyr....