Børns sygdom

Dato: 14. oktober 2003

Forældre har ikke automatisk ret til at holde fri for at passe deres syge barn. Men stadig flere overenskomster giver dog forældre ret til at holde fri på barnets første sygedag, læs om pleje af alvorlig sygt barn

Barnets første sygedag

Forældre har ikke automatisk ret til at holde fri for at passe deres syge barn. Men stadig flere overenskomster giver dog forældre ret til i et vist omfang at passe deres syge barn, uden at de trækkes i løn. Ordningen kan fx være, at man kan holde fri på barnets første sygedag.
 

pleje af alvorligt sygt barn

Har man et alvorligt sygt barn under 14 år, kan man efter aftale med arbejdsgiveren og kommunen få godtgørelse, hvis man går ned i tid eller helt undlader at gå på arbejde. Godtgørelsen svarer til de sygedagpenge, som man ville have fået i tilfælde af egen sygdom. Barnet skal være indlagt på et sygehus, og en lægeattest skal dokumentere, at barnet skønnes at være sygt i 25 dage eller mere. Vælger man selv at pleje barnet i hjemmet, gives der også godtgørelse. Godtgørelsen skal søges i den kommune, hvor barnet bor.

AKTUELT

Kan man spise sig fra...

De fleste benytter sig af antivirale midler som fx zovir ved udbrud, men...

Den sidste antibiotika mur...

Som i historien med Peter og ulven, hvor ingen tager truslen alvorligt,...

Bi- og hvepsestik

Det gør ondt at blive stukket af bier eller hvepse. Det er vist kun...

Sygdomme på udenlandsrejsen

I takt med at vi rejser længere og længere væk på ferie, så stiger...

8 gode råd mod flåten

Flåten er vel det tætteste vi i Danmark kan komme på et farligt dyr....