Børne- og ungdomstandpleje

Dato: 14. oktober 2003

Alle børn og unge under 18 år har ret til gratis tandpleje ifølge de særlige regler om børne- og ungdomstandpleje og behandlingen betales af kommunen.

Alle børn og unge under 18 år har ret til gratis tandpleje ifølge de særlige regler om børne- og ungdomstandpleje og behandlingen betales af kommunen.

Unge på 16 og 17 år kan selv vælge, om de ønsker den gratis tandpleje på en kommunal klinik eller hos en privat praktiserende tandlæge.

I de fleste kommuner foregår børne- og ungdomstandplejen på kommunale tandklinikker. I de mindre kommuner er opgaven oftest lagt over til privatpraktiserende tandlæger. De 16- til 17-årige kan selv vælge, om de vil bruge de kommunale tandklinikker eller en privatpraktiserende tandlæge. Uanset, hvilken ordning de unge vælger, skal kommunen betale.

Normalt henvender tandklinikken sig til forældrene, inden barnet fylder to år, for at aftale det første tandlægebesøg. Forældrene kan også selv kontakte tandlægen - selvom barnet endnu ikke har modtaget nogen indkaldelse.


AKTUELT

Kan man spise sig fra...

De fleste benytter sig af antivirale midler som fx zovir ved udbrud, men...

Den sidste antibiotika mur...

Som i historien med Peter og ulven, hvor ingen tager truslen alvorligt,...

Bi- og hvepsestik

Det gør ondt at blive stukket af bier eller hvepse. Det er vist kun...

Sygdomme på udenlandsrejsen

I takt med at vi rejser længere og længere væk på ferie, så stiger...

8 gode råd mod flåten

Flåten er vel det tætteste vi i Danmark kan komme på et farligt dyr....