Skeden og de ydre kønsorganer

Dato: 19. oktober 2006

Læs om skeden og de ydre kønsorganer. Hvad er skedens funktion. Hvordan er kvindens køn opbygget. Hvad sker der med skeden ved seksuel ophidselse. Læs om kvindens anatomi. Hvad er venusbjerget.


De ydre kønsorganer består fortil af venusbjerget, der mellem benene overgår i de ydre skamlæber, som er to forholdsvis karholdige fedtpuder, og som bagtil mødes i mellemkødet. Mellem dem sidder de indre skamlæber. Fortil er disse spaltet, og danner en forreste og en bagerste lap, der omgiver klitoris. Bagtil mødes de foran mellemkødet. De indre skamlæber indeholder kirtler, der danner et fedtet sekret. Lige under de indre skamlæber sidder nogle kirtler, der danner et tyktflydende sekret under samleje.

 

I skedeåbningen sidder jomfruhinden (hymen), som er en tynd bindehinde, med mindre huller til afgang af bl.a. menstruationsblod. Denne brydes ved første samleje eller anden mekanisk påvirkning.

 

Skeden er et ca. 10 cm langt muskuløst rør (der udvides ved seksuel ophidselse), der munder ud mellem de indre skamlæber. I bunden af skeden udmunder livmoderen, i form af livmoderhalsen.

 

 

 

 

Denne artikel er oprettet på Sundhedsguiden d. 19.10.06


AKTUELT

Kan man spise sig fra...

De fleste benytter sig af antivirale midler som fx zovir ved udbrud, men...

Den sidste antibiotika mur...

Som i historien med Peter og ulven, hvor ingen tager truslen alvorligt,...

Bi- og hvepsestik

Det gør ondt at blive stukket af bier eller hvepse. Det er vist kun...

Sygdomme på udenlandsrejsen

I takt med at vi rejser længere og længere væk på ferie, så stiger...

8 gode råd mod flåten

Flåten er vel det tætteste vi i Danmark kan komme på et farligt dyr....