Egnet og uegnet til mad

Dato: 14. oktober 2003
http://sundhedsguiden.dk/media/101/SG/images_newSG/Sundhedsguiden_standart.jpg

Egnet og uegnet til mad


Når maden skal opbevares hjemme, kan det være svært at vide, hvilke materialer vi kan benytte til indpakning. Det er nemlig ikke al slags materialer, der egner sig til mad, og noget af det kan måske ikke tåle sure madvarer, stærk varme eller kulde.

Hvad bruges til hvad?


  • Aluminiumsfolie kan bruges til ost, kød, smør o. lign. men ikke til sure madvarer.

  • Alle typer pvc-film kan bruges til frugt, grønsager og brød, mens kun nogle kan bruges til ost og kød (pvc husholdningsfilm sælges ikke i Danmark).

  • Til frysning bruges almindelige PE fryseposer, lynlåsfryseposer eller frysefilm. Det er vigtigt, at indpakningsmaterialet er af kraftig og lufttæt kvalitet for at undgå harskning og udtørring.

  • Madpakkepapir bruges kun til smørrebrød, ikke som bagepapir.

  • I mikrobølgeovnen bruges kun mikrobølgeovnsfilm , da almindelig husholdningsfilm eller poser kan smelte under opvarmningen.

  • Plastbeholdere bruges kun i mikrobølgeovn, når brugsanvisningen tillader det.

  • Glasbeholdere kan bruges til alt, men pas på med varmen - brug grydelapper.

Når vi bruger den forkerte emballering, kan det gå galt.


Fakta!

Fisk og andre madvarer må ikke pakkes ind i gamle aviser. Avispapir kan være snavset, og tryksværten kan indeholde sundhedsskadelige stoffer.

Emballage til mad skal være ren og hygiejnisk.



Kilde: Fødevaredirektoratet