Forebyg knogleskørhed med moderat alkoholindtagelse

Dato: 11. januar 2007, revideret 11. September 2010
Kilde: www.sst.dk

Hvis du drikke meget alkohol kan det påvirke kroppen mulighed for at optage D-vitamin , som er nødvendig, for at optage kalk. Et stort alkoholforbrug hænger også ofte sammen med andre livsstilsvaner, som øger risikoen for knogleskørhed. læs mere nedenfor

Alkohol er med til at øgerisikoen for knogleskørhedHvis du drikke meget alkohol kan det påvirke kroppen mulighed for at optage D-vitamin , som er nødvendig, for at optage kalk. Et stort alkoholforbrug hænger også ofte sammen med andre livsstilsvaner, som øger risikoen for knogleskørhed. læs mere nedenfor
 

Alkohol pavirker vitaminoptag

Et for højt alkoholforbrug kan være medvirkende faktor for udviklingen af knogleskørhed. Et meget stort forbrug af alkohol skader først og fremmest leveren, hvorved kroppens evne til at optage D-vitamin mindskes. Dernæst kan for meget alkohol kan også betyde mindre plads til gode og mineralrige fødevarer, der igen fører til fejlernæring og mineralmangel.

Læs også: Sådan forebygger du knogleskørhed
 

Alkohol påvirker livsstil

Endelig ses der hos mennesker med et højt alkoholforbrug også en højere frekvens af rygning og en lavere forekomst af fysisk aktivitet, så der er tale om flere livsstilsfaktorer, som tilsammen øger risikoen for at få knogleskørhed.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at kvinder ikke drikker mere end 7 genstande om ugen, og at mænd ikke drikker mere end 14 genstande. Derudover anbefales det at drikke maksimum 5 genstande sammenhængende.
 

AKTUELT

Kan man spise sig fra...

De fleste benytter sig af antivirale midler som fx zovir ved udbrud, men...

Den sidste antibiotika mur...

Som i historien med Peter og ulven, hvor ingen tager truslen alvorligt,...

Bi- og hvepsestik

Det gør ondt at blive stukket af bier eller hvepse. Det er vist kun...

Sygdomme på udenlandsrejsen

I takt med at vi rejser længere og længere væk på ferie, så stiger...

8 gode råd mod flåten

Flåten er vel det tætteste vi i Danmark kan komme på et farligt dyr....