Vitaminer til en sund hud

Forfatter: Trine Brøndsted
Dato: 13. September 2013

Huden er vores største organ, derfor vil vores livsstil og kost også kunne ses på huden. De fleste hudplejeprodukter indeholder vitaminer i en eller anden form, men en sund og varieret kost, som sikrer at vitaminerne også kommer indefra, er bestemt ikke at foragte. Her kommer en oversigt over nogle af de vitaminer, som kan hjælpe din hud.

Huden er vores største organ, derfor vil vores livsstil og kost også kunne ses på huden. De fleste hudplejeprodukter indeholder vitaminer i en eller anden form, men en sund og  varieret kost, som sikrer at vitaminerne også kommer indefra, er bestemt ikke at foragte. Her kommer en oversigt over nogle af de vitaminer, som kan hjælpe din hud.
 

A-Vitamin

A vitamin hjælper mod bl.a. tør hud og akne. A vitamin er et fedtopløseligt vitamin og er et af de vitaminer, som du kan få for meget af, så pas på med at spise for meget kosttilskud med A- vitamin.

A-vitamin findes i lever, fisk og æg. Derudover findes A-vitamin i frugt og grønt, som er mørkegrønne og rødlige f.eks gulerødder, spinat, grønkål, græskar, abrikoser og meloner
 

B3 - Niacin

B3 (Niacin )er med til at vedligeholde en sund hud. Hvis man mangler niacin er en af symptomerne, at huden ser solskoldet og ru ud. Det er sjældent, at vi i Danmark mangler niacin, og pudsigt nok er rød og kløende hud også symptomer, hvis man får for meget niacin.

B3 - Niacin findes i kød, fisk, fjerkræ og fuldkornsprodukter.
 

C-vitamin

C-vitamin hjælper med til at produce kollagen i huden. Kollagen er et protein, som hjælp huden med at se sund og fast ud.

C- vitamin kan du bl.a få fra citrusfrugter, kiwi, broccoli, og rosenkål
 

E-vitamin

E-vitamin er ligesom A og C vitamin et antioxidant, som hjælper kroppen med at neutralisere de frie radikaler. E-vitamin hjælper huden til at hele sår, og man mener, at det har en gavnlig effekt på rynker og alderspletter.

E vitamin finder du i fedtstoffer, kornprodukter, æg, ost og mælk
 

Husk at drikke vand

Vand er ikke et vitamin, men det er så utroligt vigtigt for din hud, at den får nok fugt, og her er vand uforligneligt. Tænk på at få nok at drikke om vinteren, hvor luften er tør og kold, og hvor vi glemmer at drikke vand, fordi vi ikke føler os så tørstige.

AKTUELT

Hvad hjælper mod rynker?

De fleste har ikke noget imod at have lidt rynker i ansigtet, men drømmen...

Selvbruner godt eller skidt

Selvbruner, tan in a can, brun uden sol. Cremer og spray, som gør huden...

Kan man spise sig fra...

De fleste benytter sig af antivirale midler som fx zovir ved udbrud, men...

Den sidste antibiotika mur...

Som i historien med Peter og ulven, hvor ingen tager truslen alvorligt,...

Sygdomme på udenlandsrejsen

I takt med at vi rejser længere og længere væk på ferie, så stiger...