C-vitaminprodukter i hudplejeserier

Dato: 12. September 2013

C- vitamin stimulerer dannelsen af kollagene fibre i læderhuden og virker desuden anti-inflammatorisk. C- vitamin er også en kraftig antioxidant. Når vi her taler om C-vitaminprodukter, taler vi om Ascorbylpalmitat, Magnesium-Ascorbylfosfat

c-vitamin er godt ved pigmentfejlC- vitamin stimulerer dannelsen af kollagene fibre i læderhuden og virker desuden anti-inflammatorisk. C- vitamin er også en kraftig antioxidant. Når vi her taler om C-vitaminprodukter, taler vi om Ascorbylpalmitat, Magnesium-Ascorbylfosfat
I 1993 blev C-vitamins anti-inflammatoriske og solbeskyttende effekt beskrevet. I arbejdet er anvendt ascorbyl-palmitat, som er en ester af C-vitamin. C-vitamin (ascorbinsyre) er et vandopløseligt og ustabilt molekyle. Ascorbylplamitat er et fedtopløseligt og stabilt molekyle som kan blandes i cremer og lotion. Ascorbylpalmitat har en helende og kraftig forbedrende effekt på solforbrændinger, gammel uelastisk hud og psoriasis.

Læs også: Hudplejeserier - anvendelse og bivirkninger
 

C-vitamin-ester godt ved pigment fejl

En anden C-vitamin-ester magnesium-ascorbylfosfat som er vandopløselig optages også gennem huden. Magnesium-ascorbylfosfat hæmmer dannelsen af ny pigment i huden og er effektiv til blegning af fregner og pigmentpletter efter graviditet. Hæmning af dannelsen af ny pigment i huden sker ved at hæmme enzymet thyrosinase der er ansvarlig for pigmentproduktion i pigmentcellerne.
 

C-vitamin heler og stimulerer bindevævet

C-vitamin har betydning for nydannelsen af kollagen og kollagene fibre i læderhuden. Cellekulturer har vist vækst af bindevævsceller ved anvendelse af begge disse C-vitaminestere. Det menes at C-vitaminestere i større doser, optaget gennem huden, stimulerer bindevævscellerne og øger mængden af kollagene fibre i læderhuden.
 

Praktisk anvendelse af C-vitamin:

C-vitamin-esterne ascorbylpalmitat og magnesiumascorbylfosfat, fås nu i cremer og lotions. Produkterne er stabile og ødelægges ikke af luftens ilt. Man mener, at C-vitaminesterne har en opstrammende effekt på huden, og virker som beskytter mod solskader pga. den anti-oxydante virkning.

C-vitaminestere bleger pigmentskjolder. C-vitaminprodukterne har formentlig størst effekt hos patienter med gammel, tynd hud med fine rynker og pigmentskjolder. Ascorbylpalmitat anvendes i cremer og lotions i koncentrationer på 5-20% og magnesiumascorbylpalmitat fås desuden som tørstof til opløsning.

AKTUELT

Hvad hjælper mod rynker?

De fleste har ikke noget imod at have lidt rynker i ansigtet, men drømmen...

Selvbruner godt eller skidt

Selvbruner, tan in a can, brun uden sol. Cremer og spray, som gør huden...

Kan man spise sig fra...

De fleste benytter sig af antivirale midler som fx zovir ved udbrud, men...

Den sidste antibiotika mur...

Som i historien med Peter og ulven, hvor ingen tager truslen alvorligt,...

Sygdomme på udenlandsrejsen

I takt med at vi rejser længere og længere væk på ferie, så stiger...