Godt humør forlænger livet for hjertepatienter

Forfatter: Trine Brøndsted
Dato: 25. September 2013
Kilde: Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes.

Hjertepatienter som har er en positiv attitude, har større chance for at overleve i fem år eller mere med sygdommen., det viser et ny dansk undersøgelse, som er offentliggjort . Studiet er det første af sin slags, og viser hvordan motion og en positiv livsindstilling påvirker hjertepatienters overlevelsesmuligheder.

positivt sind og motion øger overlevelsesratenHjertepatienter som har er en positiv attitude, har større chance for at overleve i fem år eller mere med sygdommen., det viser et ny dansk undersøgelse, som er offentliggjort . Studiet er det første af sin slags, og viser hvordan motion og en positiv livsindstilling påvirker hjertepatienters overlevelsesmuligheder.
 

Glade hjertepatienter er mere fysisk aktive

Studiet viser, at patienter med positive følelser i højere grad er fysisk aktive og at fysisk aktive patienter har en lavere dødelighed. Resultatet peger på, at det er vigtigt at man, når man skal genoptrænes og komme sig efter sin sygdom, er opmærksom på både at få fysisk og psykisk hjælp, for at få de bedste resultater.

Læs også: Motion er godt også selvom du er hjertesyg
 

Overlevelse over 5 år blandt hjertepatienter med høj grad af positiv attitude (mørk) sammenlignet med hjertepatienter med lav grad af positiv attitude (lys).Studiet er solidt i forhold til andre studier, fordi flere af oplysningerne stammer fra registerdata herunder oplysninger om andre sygdomme, medicinforbrug og dødelighed. Registeropfølgningen giver unikke muligheder for at have oplysninger om alle personer i en lang årrække.
 

600 hjertepatienter er fulgt

Studie har fulgt over 600 hjertepatienter fra Holbæk sygehus, som alle har besvaret spørgsmål om livskvalitet og selvvurderet helbred. Patienterne var typisk i 60’erne og tre fjerdedele af deltagerne var mænd. Over en femårig periode efter besvarelse af spørgsmålene døde 13 procent af deltagerne
 
Resultatet er publiceret i det internationale tidsskrift Circulation: Cardiovascular Quality and Outcomes.

AKTUELT

Kan man spise sig fra...

De fleste benytter sig af antivirale midler som fx zovir ved udbrud, men...

Den sidste antibiotika mur...

Som i historien med Peter og ulven, hvor ingen tager truslen alvorligt,...

Bi- og hvepsestik

Det gør ondt at blive stukket af bier eller hvepse. Det er vist kun...

Sygdomme på udenlandsrejsen

I takt med at vi rejser længere og længere væk på ferie, så stiger...

8 gode råd mod flåten

Flåten er vel det tætteste vi i Danmark kan komme på et farligt dyr....