Kost ved slidgigt

Dato: 19. februar 2008
Kilde: www.gigtforeningen.dk

For mennesker med slidgigt såvel som for alle andre er det vigtigt, at man får de næringsstoffer, der er behov for til at opbygge og genopbygge knogler, muskler og brusk. Ved slidgigt er overvægt, d-vitamin og kalk en vigtig faktor i kosten. Alle de dele findes i almindelig sund kost.

Sundhedsguiden.dk - Kost ved <a href=slidgigt | næringsstoffer, genopbygge, knogler, muskler, brusk, overvægt, d-vitamin, kalk" border="0" width="150" height="150">
Sund kost, sund vægt, D-vitamin
og kalk hjælper ved slidgigt

For mennesker med slidgigt såvel som for alle andre er det vigtigt, at man får de næringsstoffer, der er behov for til at opbygge og genopbygge knogler, muskler og brusk.  Ved slidgigt  er overvægt, D-vitamin og kalk en vigtig faktor i kosten. Alle de dele findes i almindelig sund kost.
 

Overvægt kan give slidgigt

Man kan blive ramt af slidgigt, uanset hvor sundt man spiser. Der er dog en større risiko for at få slidgigt, hvis man er overvægtig.
 

D-vitamin ved slidgigt

Det kan dog knibe med at få nok D-vitamin, hvis man ikke spiser fisk og ikke kommer udendørs. Vitamin D findes nemlig i store mængder i fisk, og vitaminet dannes i kroppen, når der kommer sollys på huden.
 

Kalk og slidgigt

Det kan også være et problem at få nok af knoglemineralet calcium (kalk), hvis man hverken spiser ost eller mælkeprodukter. I så fald kan det være nødvendigt med et tilskud.

AKTUELT

Kan man spise sig fra...

De fleste benytter sig af antivirale midler som fx zovir ved udbrud, men...

Den sidste antibiotika mur...

Som i historien med Peter og ulven, hvor ingen tager truslen alvorligt,...

Bi- og hvepsestik

Det gør ondt at blive stukket af bier eller hvepse. Det er vist kun...

Sygdomme på udenlandsrejsen

I takt med at vi rejser længere og længere væk på ferie, så stiger...

8 gode råd mod flåten

Flåten er vel det tætteste vi i Danmark kan komme på et farligt dyr....