Drik mælk kvinde – og brems slidgigt i knæet

Dato: 14. april 2014
Kilde: Brigham and Women 's Hospital

Kvinder der ofte drikker fedtfattig mælk, kan forsinke udviklingen af slidgigt (osteoartrose) i knæet. Det viser ny forskning. Ost havde den modsatte effekt på kvinder og yoghurt gjorde ingen forskel, hverken på mænd eller kvinder.?

Kvinder der ofte drikker fedtfattig mælk, kan forsinke udviklingen af slidgigt (osteoartrose) i knæet. Det viser ny forskning. Ost havde den modsatte effekt på kvinder og yoghurt gjorde ingen forskel, hverken på mænd eller kvinder.?
 

Mælk påvirker slidgigt

2.148 slidgigtpatienter deltog i undersøgelsen som blev foretaget på Brigham Women's Hospital i Boston, Massachusetts. I alt deltog 888 mænd og 1.260 kvinder, som alle fik opfølgende undersøgelser efter, 12, 24, 36 og 48 måneder. Forskerne kunne konstatere, at når indtaget af mælk steg, så faldt nedbrydningen på leddene hos kvinderne, men ikke hos mændene.

- Vores resultater tyder på, at kvinder, der ofte drikker mælk kan reducere udviklingen af slidgigt , konkluderer Dr. Bing Lu, som står bag undersøgelsen

- Men der er behov for yderligere undersøgelse af mælk indtag og forsinkelse i udviklingen af slidgigt.

Læs også: Slidgigt - smertefri uden medicin
 

Største undersøgelse af slidgigt og mejeriprodukter

Slidgigt er den mest udbredt ledsygdom, som viser sig med forandring og nedbrydning af brusk og knoglevæv omkring led. Det er oftest leddene i hænder og fødder, knæ- og hofteled, samt leddene i ryghvirvlerne som rammes.

Overvægt, ledbrud og slid som følge af visse sportsgrene er kendte risikofaktorer til slidgigt i knæene. Men det er stadigt uklart hvorfor og hvordan slidgigt udvikler sig

- Mælk spiller en vigtig rolle når det kommer til knoglesundhed, forklarer Dr. Lu og fortsætter

- Vores undersøgelse er den største af sin art, som kigger på mejeriprodukters indvirkning på udvikling af slidgigt i knæet.

Forskningsresultatet er offentliggjort i tidsskrift, American College of Rheumatology (ACR) journal, Arthritis Care Research

Læs også: Gode gigtøvelser
 

AKTUELT

Hvad hjælper mod rynker?

De fleste har ikke noget imod at have lidt rynker i ansigtet, men drømmen...

Selvbruner godt eller skidt

Selvbruner, tan in a can, brun uden sol. Cremer og spray, som gør huden...

Kan man spise sig fra...

De fleste benytter sig af antivirale midler som fx zovir ved udbrud, men...

Den sidste antibiotika mur...

Som i historien med Peter og ulven, hvor ingen tager truslen alvorligt,...

Sygdomme på udenlandsrejsen

I takt med at vi rejser længere og længere væk på ferie, så stiger...