For- og efterbehandling

Dato: 7. juni 2006

Læs om forbehandling og efterbehandling i forbindelse med fedmekirurgi. Få at vide, hvad forudsætningerne for operation af svær overvægt er. Find information om svær overvægt og behandling før og efter operationen. Operation af svær overvægt udføres med kikkertkirurgisk teknik, laparoskopi.


De fleste steder udføres alle operationer for overvægt - uanset BMI - med kikkertkirurgisk teknik (laparoskopisk), hvilket giver et mere skånsomt forløb og forhindrer sårproblemer, der var en alvorlig komplikation til gammeldags, såkaldt åben, overvægtskirurgi.

For at kunne benytte den laparoskopiske teknik forudsættes det, at der er plads i bughulen. Hos meget overvægtige kan det være et problem pga. meget bugfedt og stor lever. Vægttab inden operationen medfører, at leveren bliver mindre og bugfedtet reduceres, hvilket muliggør udførelse af kikkertkirurgisk operation.

Der udarbejdes oftest en individuel motions- og kostplan, som også vil være til nytte efter operationen, og der vil typisk løbende stå en diætist og sygeplejerske til rådighed før og efter operationen. 


Denne artikel er operettet på Sundhedsguiden d. 07.06.06


AKTUELT

Kan man spise sig fra...

De fleste benytter sig af antivirale midler som fx zovir ved udbrud, men...

Den sidste antibiotika mur...

Som i historien med Peter og ulven, hvor ingen tager truslen alvorligt,...

Bi- og hvepsestik

Det gør ondt at blive stukket af bier eller hvepse. Det er vist kun...

Sygdomme på udenlandsrejsen

I takt med at vi rejser længere og længere væk på ferie, så stiger...

8 gode råd mod flåten

Flåten er vel det tætteste vi i Danmark kan komme på et farligt dyr....