Dato: 2. maj 2006

Acne er et almindeligt problem blandt unge. Sygdommen skyldes en nedsat afskalning af overhudsceller hvilket resulterer i aflukning af talgkirtlernes udførselsgange. Læs om behandling, laser behandling

Acne er et almindeligt problem blandt unge. Sygdommen skyldes en nedsat afskalning af overhudsceller hvilket resulterer i aflukning af talgkirtlernes udførselsgange.
 

Find produkter til behandling af bumser på Rothes.dk - Danmarks online apotek

Baggrund

Denne aflukning fører til at der først opstår hudorme (komedoner). Når komedonerne er hvide i toppen kaldes de whiteheads (lukkede komedoner), og når de er sorte i toppen kaldes de blackheads (åbne komedoner). Disse komedoner kan blive inficerede med en bakterie kaldet propionibacterium, hvilket ses som rødme, irritation og gullig sekretion fra komedonerne.
 

Normal behandling af den aktive acne

Lukkede og åbne komedoner kan behandles ved at øge afskalningen af overhuden med f.eks. frugtsyre, overfladiske peelinger, A-vitaminsyre creme, Redap gel eller Redap creme.
Når der er betændelse skal den behandles med et antibakterielt middel som enten smøres på huden (f.eks. Rozex gel), eller gives som tabletter (f.eks. Tetracyclin)
 

Ny laserbehandling af den aktive acne

Laserbehandlinger kan reducere mængden af propionibakterierne samt størrelsen af talgkirtlerne og talgkirtlernes produktion af talg nedsættes.
 

Hvordan virker det?

Virkningsmekanismen er endnu ikke helt udredt, men formentlig sker der en absorption af lyset i de små blodkar i læderhuden hvorved talgsekretionen sænkes, da blodforsyningen mindskes. Talgkirtlerne lever ikke så godt længere. En anden reaktion er en absorption af lyset i porphyrin - som er et af bakteriernes affaldsstoffer - denne absorption resulterer i at mængden af bakterier reduceres, og infektionen mindskes. 
 
 

Forskningsresultater

Studier udført af  speciallæge i hudsygdomme Agneta Troilius, Sverige og Professor Peter Bjerring, Privathospitalet Mølholm har vist, at 4 Ellipsebehandlinger (Photo Rejuvenation) udført med 3 ugers interval givet i kombination med Redap gel (påsmøres hver aften) reducerer antallet af betændte komedoner med 65,4%, hvorimod behandling med Redap gel alene viste en reduktion på 32,3%. Der blev ikke observeret bivirkninger. Resultatet opnås først efter 3 måneder.
 

Forholdsregler før behandlingen

Behandlingen kan kun foretages på en lys hud. Man må ikke være solbrændt ved behandlingen.
 

Efter behandlingen

Umiddelbart efter behandlingen føles huden let varm og hvis der er overfladiske pigmentpletter i det behandlede område vil disse mørkfarves af Ellipsebehandlingen og i løbet af  7 til 10 dage skalle af. Der må gerne anlægges make-up lige efter behandlingen.
 

Behandlingsforløb

Ansigtet smøres med Redap gel hver aften og ansigtet behandles med Ellipsen 4 gange med 3 ugers interval. Behandlingsforløbet kan gentages efter 2 måneder.

 

AKTUELT

Kan man spise sig fra...

De fleste benytter sig af antivirale midler som fx zovir ved udbrud, men...

Den sidste antibiotika mur...

Som i historien med Peter og ulven, hvor ingen tager truslen alvorligt,...

Bi- og hvepsestik

Det gør ondt at blive stukket af bier eller hvepse. Det er vist kun...

Sygdomme på udenlandsrejsen

I takt med at vi rejser længere og længere væk på ferie, så stiger...

8 gode råd mod flåten

Flåten er vel det tætteste vi i Danmark kan komme på et farligt dyr....