JS er her:
 
 
Annoncering
Kontakt
Om Sundhedsguiden
Temaer
Symptomguiden
Test dig selv
Alle Nyheder
Find Behandler

Børnesår

Forfatter:Sundhedsplejerske, Tinne Thomsen
Dato:06. april 2011

   
 Der har været en del tilfælde med børnesår på det seneste i de forskellige institutioner såvel som på skoler. I mange tilfælde har der været tvivl om, hvornår barnet måtte komme i institution eller skole igen. Læs mere nedenfor
  Mest læste artikel
 
  
Der har været en del tilfælde med børnesår på det seneste i de forskellige institutioner såvel som på skoler. I mange tilfælde har der været tvivl om, hvornår barnet måtte komme i institution eller skole igen.

Svaret på det er meget enkelt: Børn imellem 0-6 år må først komme i institution når alle sår er tørret ind og skorperne er faldet af. Det gælder også selvom barnet er startet i behandling eller har plaster på.

Børn i skolealderen må komme i skole/ fritidsordning, hvis sårene ikke er meget udbredte, barnet ikke kløer i sårene og behandling er iværksat.

Børnesår er en smitsom børnesygdom, der skyldes bakterier som hedder stafylokokker eller streptokokker. Sygdommen hedder også impetigo. Nyfødte kan få det, smittet ved fødslen og det er meget farligt for så små børn. Hos større børn kan infektionen køre i ring meget længe, hvis den ikke behandles.

Egentlig har vi alle stafylokokker og streptokokker på os, men kun nogen gange bliver vi syge af det. Hvis et barn har kløet sig i næsen for derefter at kradse sig i en evt rift eller et myggestik, kan der komme en infektion. Denne kan så brede sig til hele kroppen.

Er man blevet smittet, varer det 2-3 dage før udbruddet starter

 

Symptomer


Oftest starter det i ansigtet omkring næse og mund. Det starter som små røde prikker, der kløer, og bliver til små blærer, der brister, og derefter danner en gullig skorpe. Så længe sårene væsker og der er skorper spredes bakterier.

 

Behandling


Det er nødvendigt at søge lægebehandling. Er sårene meget udbredte gives antibiotika til at indtage, men hvis der kun er nogle få sår kan de behandles lokalt med antibiotikasalve der smøres direkte på sårene.

God håndhygiejne med håndvask, klipning og rensning af negle er afgørende for at forebygge eller standse spredningen af sygdommen.

 
 
 
 
Søg efter behandler indenfor børnesygdomme på i samarbejde med Sundhedsguiden.dk
Mest læste artikler:Test dig selv:

Læs også

Børneeksem (Atopisk dermatit, Prurigo besnier, Astmaeksem)
Børnesår
Ringorm

Dagens nyhed

sæd, nedfrysning


Ekspert: Mænd bør nedfryse deres sæd ved 18 års alderen.

Tilmeld nyhedsbrev
Modtag sundhedsnyheder i særklasse.

Symptom tjekker
Prøv vores symptomguide og få et forslag til en diagnose.
Skriv til Lægen
Skriv til læge, og få svar indenfor 3-6 timer

Temaer


Astma
 
 
Oplysninger på Sundhedsguiden må ikke erstatte kompetent og professionel rådgivning af egen læge eller behandler.
Diagnostisering og fastlæggelse af behandling må ikke foretages udelukkende udfra oplysninger på dette site. 
Læs Sundhedsguidens Mission og Forbehold -  Hjem -  Kontakt   

 
© Copyright 1999 - 2015 - www.sundhedsguiden.dk

SignUp PopUp