Børneastma - Astma

Dato: 5. december 2006
Kilde: www.boernogastma.dk

Astma hos børn. Børneastma rammer mange små børn. Hvorfor får nogle børn astma. Hvad er børneastma. Hvordan behnandles astma hos børn. Forebyg astma.

Astma er en lungesygdom med kronisk betændelse i luftrørene, som giver åndenød og hoste. Det er desuden den mest almindelige kroniske sygdom hos børn.

Børn med astma har kronisk betændelse i lungerne, dvs. at der er betændelse, selv når barnet ikke har anfald.

Ved astmaanfald er luftrørene forsnævret. Forsnævringen skyldes både kramper i musklerne uden om luftrørene og betændelse i luftrørenes slimhinde. Betændelsen får slimhinden til at hæve, og der dannes mere slim. Luftrørene bliver derfor lukket til, ligesom når næsen er stoppet ved forkølelse.

Vi kender ikke årsagen til betændelsen i luftrørene, men det skyldes ikke bakterier eller virus, og det kan ikke behandles med penicillin. Vi ved, at astmabetændelsen er kronisk, dvs. der er også betændelse, når barnet ikke har anfald. Og vi ved, at den er skadelig for luftvejene.

Astma kan være en alvorlig sygdomstilstand i lungerne, der kræver behandling. Hvis børn med astma ikke får en effektiv behandling, er luftvejene meget sarte for irritation. På længere sigt giver den ubehandlede betændelsestilstand risiko for kronisk dårlig lungefunktion. Derfor har astma stor betydning for børnenes sundhedstilstand og livskvalitet.
 


AKTUELT

Kan man spise sig fra...

De fleste benytter sig af antivirale midler som fx zovir ved udbrud, men...

Den sidste antibiotika mur...

Som i historien med Peter og ulven, hvor ingen tager truslen alvorligt,...

Bi- og hvepsestik

Det gør ondt at blive stukket af bier eller hvepse. Det er vist kun...

Sygdomme på udenlandsrejsen

I takt med at vi rejser længere og længere væk på ferie, så stiger...

8 gode råd mod flåten

Flåten er vel det tætteste vi i Danmark kan komme på et farligt dyr....