Insemination

Dato: 30. marts 2006

Insemination er en almindelig metod til behandling af barnløshed. Her kan du læse om kunstig befrugtning og behandling. Få information om insemination og behandling. Få mere viden om, hvordan barnløshed kan behandles med insemination. Kunstig befrugtning mod barnløshed.

Hvis kvindens æggeledere er åbne, og sædkvaliteten er acceptabel (højere end 2 mil/ml), er det fornuftigt at gennemføre 3-6 inseminationsbehandlinger.

Behandlingen består i, at man fører sæd op i livmoderhulrummet gennem et tyndt kateter på det tidspunkt, hvor kvinden har ægløsning. For at kunne fastlægge dette tidspunkt, er det vigtigt, at kvinden bliver ultralydscannet.

Ustimuleret behandling

Ved denne behandling følger man blot med ultralydscanning den ene ægblære, der hver måned kommer til modning. Når ægblæren er 18 mm i diameter, gives en ægløsningssprøjte. Inseminationen foretages to dage senere.


Stimuleret behandling

Man kan stimulere æggestokkene til at udvikle flere æg ved at give hormonbehandling. Det foregår ofte ved, at man giver en kombination af tabletter og indsprøjtninger. Tabletterne (Pergotime) tages fra 3.-7. dag i cyklus. (Den første menstruationsdag er dag 1 i cyklus). Indsprøjtningerne tages 8., 9. og 10. cyklusdag.

Mængden af medicin, der behøves, er individuel; derfor aftales den i det enkelte tilfælde.

Ved denne behandling er det specielt vigtigt, at man følger ægblærerne med ultralydscanning. I nogle tilfælde udvikles der flere end 3 ægblærer, og så må man aflyse inseminationen, da risikoen for graviditet med tvillinger og trillinger er for stor. Når ægblærerne er 18 mm i diameter, gives ægløsningssprøjte, og 2 dage senere foretages inseminationen.

Aflevering af sædprøve

Den dag, inseminationen skal foretages, skal manden aflevere en sædprøve om morgenen. Prøven vil blive vasket, hvorefter inseminationen kan foretages samme dag.

AKTUELT

Hvad hjælper mod rynker?

De fleste har ikke noget imod at have lidt rynker i ansigtet, men drømmen...

Selvbruner godt eller skidt

Selvbruner, tan in a can, brun uden sol. Cremer og spray, som gør huden...

Kan man spise sig fra...

De fleste benytter sig af antivirale midler som fx zovir ved udbrud, men...

Den sidste antibiotika mur...

Som i historien med Peter og ulven, hvor ingen tager truslen alvorligt,...

Sygdomme på udenlandsrejsen

I takt med at vi rejser længere og længere væk på ferie, så stiger...