TKZ foreningen godkendt til at registrere zoneterapeuter

Dato: 27. april 2005

TKZ foreningen godkendt til at registrere zoneterapeuter


Foreningen for Traditionel Kinesisk Zoneterapi (tkz®foreningen) er netop blevet godkendt af Sundhedsstyrelsen til at registrere zoneterapeuter under RAB-ordningen ( Registreret Alternativ Behandler ).

Foreningen, der iøvrigt er landets mindste zoneterapeutforening, er den seneste alternative behandlerforening, der i henhold til Loven om registrering af alternative behandlere, er blevet godkendt af Sundhedsstyrelsen til at registrere uddannede zoneterapeuter.

Formålet med registreringsordningen er bl.a. at stille krav til en grundig uddannelse af den enkelte behandler samt at stille krav til behandlernes kliniske praksis og således sikre brugerne af alternativ behandling. Endelig  sikrer ordningen brugerne klageadgang gennem et uvildigt klageorgan.

tkz®foreningen varetager sine medlemmers faglige og økonomiske interesser og er brugernes garanti for at blive behandlet af en veluddannet zoneterapeut. Dette betyder at brugere af zoneterapi – der er den mest anvendte alternative behandlingsform i Danmark – trygt kan henvende sig til foreningens medlemmer og være sikker på at få en professionel behandling.

Reglerne for God Klinisk Praksis og mulighederne for klageadgang er fremlagt i den registrerede behandlers klinik eller kan ses på tkz®foreningens hjemmeside, www.tkz.dk .

De godkendte behandlere får et særligt ”RAB”-logo til anvendelse i klinik og markedsføring.

Formanden for tkz®foreningen, Ole Fersbye, siger i forbindelse med godkendelsen: ”Selvom vi ikke kan bryste os af at være den største forening for zoneterapeuter så bekræfter vores godkendelse, at det også er OK at være lille og vågen. Vi er repræsenteret i alle de vigtige organer vedrørende alternativ behandling, f.eks. Sundhedsstyrelsens Råd vedrørende Alternativ Behandling, SundhedsRådet, RABforum og Samarbejdende Danske Zoneterapeuter. Med Sundhedsstyrelsens godkendelse af, at vi er kompetente til at registrere vore medlemmer som RAB behandlere, føler vi os – til glæde for vore brugere og medlemmer - bekræftet i, at størrelsen i sig selv ikke er en kvalifikation”.

Læs fagbeskrivelse om Zoneterapi eller  Find behandler i fagbogen i dit nærområde .

Denne tekst er offentliggjort på Sundhedsguiden.dk den 27. april 2005

 


 


AKTUELT

Hvad hjælper mod rynker?

De fleste har ikke noget imod at have lidt rynker i ansigtet, men drømmen...

Selvbruner godt eller skidt

Selvbruner, tan in a can, brun uden sol. Cremer og spray, som gør huden...

Kan man spise sig fra...

De fleste benytter sig af antivirale midler som fx zovir ved udbrud, men...

Den sidste antibiotika mur...

Som i historien med Peter og ulven, hvor ingen tager truslen alvorligt,...

Sygdomme på udenlandsrejsen

I takt med at vi rejser længere og længere væk på ferie, så stiger...