Røde hunde under graviditeten

Dato: 12. november 2007

Røde hunde under graviditeten kan give svære fosterskader. Kvinder, der smittes med røde hunde i første trimester, tilrådes abort. Man mener, at ca. 90% af alle kvinder er immune overfor røde hunde.


Infektion med røde hunde (rubella) hos den gravide kvinde kan give svære fosterskader. Hvis infektion sker i første trimester er risikoen 30-50%, mens den nok er under 10%, hvis den forekommer senere. Misdannelserne omfatter døvhed, hjertefejl og synsproblemer, ligesom barnet kan være mentalt retarderet. Kvinder, der smittes i første trimester, tilrådes abort.

Man mener, at ca. 90% af alle kvinder er immune overfor røde hunde, enten som følge af tidligere infektion eller vaccine. Kvinder, der ikke ved, om de har haft infektionen, eller om de er vaccinerede, tilrådes en blodprøve for at undersøge, hvorvidt de bør lade sig vaccinere inden graviditet.

Efter indførslen af MFR vaccinen i børnevaccinationsprogrammet , der gives til børn på 15 måneder og 12 år, er sygdommens hyppighed faldet markant.

 

 


AKTUELT

Hvad hjælper mod rynker?

De fleste har ikke noget imod at have lidt rynker i ansigtet, men drømmen...

Selvbruner godt eller skidt

Selvbruner, tan in a can, brun uden sol. Cremer og spray, som gør huden...

Kan man spise sig fra...

De fleste benytter sig af antivirale midler som fx zovir ved udbrud, men...

Den sidste antibiotika mur...

Som i historien med Peter og ulven, hvor ingen tager truslen alvorligt,...

Sygdomme på udenlandsrejsen

I takt med at vi rejser længere og længere væk på ferie, så stiger...