Modvirk knogleskørhed ved at spise frugt og grønt. 26-01-2015

Dato: 5. februar 2015

Kalium indholdet i grøntsager som kartofler, tomater og banan modvirker knogleskørhed viser ny netop offentliggjort undersøgelse.

Kalium indholdet i grøntsager som kartofler, tomater og banan modvirker knogleskørhed viser ny netop offentliggjort undersøgelse.

Modvirk knogleskørhed ved at spise frugt og grønt.

Mineralsaltet kalium kan reducere risikoen for at udvikle knogleskørhed også benævnt osteoporose viser en ny undersøgelse som netop er offentliggjort i tidskriftet Science Daily,

For første gang har forskere ved University of Surrey, under ledelse af Dr. Helen Lambert, vist at kalium reducerer knogle resorption (en udvanding som er det modsatte af absorbere) som er den proces som nedbryder og svækker knoglemassen.

Osteoporose er en sygdom hvor knoglemassen nedbrydes hurtigere end den er i stand til at regenerere sig hos individet.

Kalium mineralsalt findes i store mængder i frugt og grøntsager, herunder i de mest gængse arter som banan, tomat og kartoffel. 

Foruden at vedligeholde sunde knogler reducerer en kalium rig diæt mængden af kalk og andre vigtige stoffer som ellers udskilles i urinen.  

En typisk vestlig diæt er rig på protein som kan forstærker nedbrydningen af knoglemasse og denne nye undersøgelser er en vigtig information om hvordan man modvirker sådanne skadelige konsekvenser.

Ringe knogletilstand kan ramme alle, men er mest udbredt hos kvinder, og specielt hos kvinder over 50 år. I England registreres der omkring 300.000 brud om året som kan tilskrives knogleskørhed med omkring 1.150 dødsfald om måneden som skyldes ondartede hoftebrud. – Alt andet lige er de samme tal i Danmark cirka en tiendedel.    

Læsmere om mineralsaltet kalium i denne artikel af Radiodoktoren Carsten Vagn-Hansen: http://radiodoktoren.dk/radiodoktoren/2013/12/12/kalium


AKTUELT

Kan man spise sig fra...

De fleste benytter sig af antivirale midler som fx zovir ved udbrud, men...

Den sidste antibiotika mur...

Som i historien med Peter og ulven, hvor ingen tager truslen alvorligt,...

Bi- og hvepsestik

Det gør ondt at blive stukket af bier eller hvepse. Det er vist kun...

Sygdomme på udenlandsrejsen

I takt med at vi rejser længere og længere væk på ferie, så stiger...

8 gode råd mod flåten

Flåten er vel det tætteste vi i Danmark kan komme på et farligt dyr....