Kærlighedshormon skaber særligt bånd mellem hund og ejer. 21-04-2015

Dato: 21. april 2015

Forskere fra Japan har muligvis fundet en forklaring på hvorfor hunde betragtes som menneskets bedste ven.

 

Light sodavandForskere fra Japan har muligvis fundet en forklaring på hvorfor hunde betragtes som menneskets bedste ven.

Kærlighedshormon skaber særligt bånd mellem hund og ejer.

Forskere fra Japan har opdaget at oxytocin, et særligt hormon, der bliver produceret i store mængder hos kvinder efter de har født og ved amning, også har en øget frigivelse hos både hunde og deres ejere, når de omgås hinanden.

Forskerne beviste, at det var muligt at øge antallet af gange hunhunde kiggede, snusede og slikkede på deres ejere ved at sprøjte hundenes næser med oxytocin, når man sammenlignede med hunde der fik sprøjtet saltvand på næsen. Dette kunne tyde på en umiddelbar forbindelse mellem hormonet og tilknytningen mellem hund og ejer. 

Derudover fandt forskerne også ud af, at jo mere hundene kiggede på deres ejere, desto mere oxytocin blev der udskilt i ejernes blodbane, hvilket indikerer en direkte feedback mellem niveauet af oxytocin hos en hund og niveauet hos ejeren.

Miho Nagasawa, dyrlæge på Azabu University, og en af hovedforfatterne på studiet, fortæller følgende om den nye opdagelse: ”Forskellige forsøg med mennesker og oxytocin har allerede vist, at oxytocin påvirker vores måde at omgås andre mennesker på. Vi tror, at det samme gør sig gældende, ikke kun for hunde og katte, men for alle pattedyrsarter, idet oxytocin-systemet har eksisteret i meget lang tid,”

Forskerne bag studiet mener, at oxytocin meget vel kan være den afgørende faktor, der har gjort at hunde i lang tid er blevet betragtet som menneskets bedste ven.

 

 


AKTUELT

Hvad hjælper mod rynker?

De fleste har ikke noget imod at have lidt rynker i ansigtet, men drømmen...

Selvbruner godt eller skidt

Selvbruner, tan in a can, brun uden sol. Cremer og spray, som gør huden...

Kan man spise sig fra...

De fleste benytter sig af antivirale midler som fx zovir ved udbrud, men...

Den sidste antibiotika mur...

Som i historien med Peter og ulven, hvor ingen tager truslen alvorligt,...

Sygdomme på udenlandsrejsen

I takt med at vi rejser længere og længere væk på ferie, så stiger...