Én ud af fire tager naturmedicin under graviditeten

|
Kilde: Matpotalen.no
Dato: 14. januar 2014
http://sundhedsguiden.dk/media/101/SG/nyheder/2014/gravid_naturmedicin.jpg

Naturlægemidler appellerer til gravide. Det viser en undersøgelse af 9.000 gravide kvinder i 23 forskellige lande. Det er især ingefær-,tranebær-, hindbær- og baldrianprodukter, der er populære. Norsk professor mener, at sundhedspersonalet bør have større kendskab til naturmedicinen.

Naturlægemidler appellerer til gravide. Det viser en undersøgelse af 9.000 gravide kvinder  i 23 forskellige lande. Det er især ingefær-,tranebær-, hindbær- og baldrianprodukter, der er populære. Norsk professor mener, at sundhedspersonalet bør have større kendskab til naturmedicinen.
 

Ikke nok viden om naturmedicinen

Størstedelen af kvinderne tager naturprodukterne på eget initiativ - altså uden en læge havde ordineret eller anbefalet det. Symptomerne, som produkterne bliver taget imod, er primært kvalme (ingefær), urinvejsproblemer (tranebær), søvnbesvær (baldrianrod) og fødselslindrende (hindbærblade).

Læs også: Almindelige graviditetsproblemer

-Naturmedicinen tiltrækker de gravide, fordi det virker, som et trygt alternativ til konventionel medicin. Men i virkeligheden ved vi meget lidt om både effekt og sikkerhed for mor og barn, siger professor Hedvig Nordeng ved Folkeinstituttet i Oslo til Matpotalen.no. Hun anbefaler, at sundhedspersonalet bør have bedre viden og være mere tilgængelige for de gravide i forhold til at snakke om naturmedicinen.