Én ud af fire tager naturmedicin under graviditeten

Dato: 14. januar 2014
Kilde: Matpotalen.no

Naturlægemidler appellerer til gravide. Det viser en undersøgelse af 9.000 gravide kvinder i 23 forskellige lande. Det er især ingefær-,tranebær-, hindbær- og baldrianprodukter, der er populære. Norsk professor mener, at sundhedspersonalet bør have større kendskab til naturmedicinen.

Naturlægemidler appellerer til gravide. Det viser en undersøgelse af 9.000 gravide kvinder  i 23 forskellige lande. Det er især ingefær-,tranebær-, hindbær- og baldrianprodukter, der er populære. Norsk professor mener, at sundhedspersonalet bør have større kendskab til naturmedicinen.
 

Ikke nok viden om naturmedicinen

Størstedelen af kvinderne tager naturprodukterne på eget initiativ - altså uden en læge havde ordineret eller anbefalet det. Symptomerne, som produkterne bliver taget imod, er primært kvalme (ingefær), urinvejsproblemer (tranebær), søvnbesvær (baldrianrod) og fødselslindrende (hindbærblade).

Læs også: Almindelige graviditetsproblemer

-Naturmedicinen tiltrækker de gravide, fordi det virker, som et trygt alternativ til konventionel medicin. Men i virkeligheden ved vi meget lidt om både effekt og sikkerhed for mor og barn, siger professor Hedvig Nordeng ved Folkeinstituttet i Oslo til Matpotalen.no. Hun anbefaler, at sundhedspersonalet bør have bedre viden og være mere tilgængelige for de gravide i forhold til at snakke om naturmedicinen.
 

AKTUELT

Kan man spise sig fra...

De fleste benytter sig af antivirale midler som fx zovir ved udbrud, men...

Den sidste antibiotika mur...

Som i historien med Peter og ulven, hvor ingen tager truslen alvorligt,...

Bi- og hvepsestik

Det gør ondt at blive stukket af bier eller hvepse. Det er vist kun...

Sygdomme på udenlandsrejsen

I takt med at vi rejser længere og længere væk på ferie, så stiger...

8 gode råd mod flåten

Flåten er vel det tætteste vi i Danmark kan komme på et farligt dyr....