Nye anbefalinger til en bedre start for nyfødte

Forfatter: Trine Brøndsted
Dato: 31. maj 2013
Kilde: Sundhedsstyrelsen

Sundhedsstyrelsen har revideret anbefalingerne for barselsplejen i regioner og kommuner. Nu anbefaler sundhedsstyrelsen bl.a. at både jordmoderen og sundhedsplejersken har mere tid til mor og barn kort efter de er kommet hjem fra hospitalet. Anbefalingerne kommer for at forebygge at det nyfødte barn bliver genindlagt.

Sundhedsstyrelsen har revideret anbefalingerne for barselsplejen i regioner og kommuner. Nu anbefaler sundhedsstyrelsen bl.a. at både jordmoderen og  sundhedsplejersken har mere tid til mor og barn kort efter de er kommet hjem fra hospitalet. Anbefalingerne kommer for at forebygge at det  nyfødte barn bliver genindlagt.
 

Stigning i antallet af spædbørn som bliver indlagt

Langt flere spædbørn end tidligere bliver genindlagt kort tid efter de er kommer hjem. Spædbørnene bliver indlagt fordi de ikke trives godt nok, eller får gulsot. Derfor reviderer sundhedsstyrrelsen nu deres anbefalinger for barselspleje  som stammer fra 2009. Målet er at færre børn skal genindlægges. Anbefalingerne træder i kraft 1. oktober 2013

Læs også: Gulsot - symptomer, forebyggelse, behandling
 

Sundhedsstyrelsens anbefalinger

Sundhedsstyrelsens anbefalinger, skal ses som minimumskrav, så den enkelte kommune kan godt vælge at afsætte mere tid og flere besøg til mor og barn eller tilbyder allerede de ekstra og udvidede besøg som Sundhedsstyrelsen nu anbefaler.

Anbefalingerne for barselsplejen har bl.a. disse 2 nye tiltag 
  • En udvidet jordemoderkonsultation i forbindelse med hælblodsprøven (PKU-prøven) og hørescreeningen på 3. dagen efter fødslen, med henblik på at vurdere tilstanden hos mor og barn  samt støtte amningen. 
  • Et tidligt besøg af sundhedsplejersken på 4.-5.dagen efter fødslen til alle familier, der er blevet udskrevet indenfor 72 timer efter fødslen.

Læs den reviderede del af Sundhedstyrelsens anbefaling her


AKTUELT

Hvad hjælper mod rynker?

De fleste har ikke noget imod at have lidt rynker i ansigtet, men drømmen...

Selvbruner godt eller skidt

Selvbruner, tan in a can, brun uden sol. Cremer og spray, som gør huden...

Kan man spise sig fra...

De fleste benytter sig af antivirale midler som fx zovir ved udbrud, men...

Den sidste antibiotika mur...

Som i historien med Peter og ulven, hvor ingen tager truslen alvorligt,...

Sygdomme på udenlandsrejsen

I takt med at vi rejser længere og længere væk på ferie, så stiger...